Professionals amb tracte

El Consell Comarcal del Bages, des de l’Àrea d’Inclusió Social, participa i forma part de la Comissió tècnica d’envelliment actiu i saludable de la Catalunya Central des de l’abril de 2017.

Enguany es va decidir treballar per un envelliment actiu i saludable atès que la població del territori experimenta un procés d’envelliment i de sobreenvelliment. Amb l’objectiu inicial d’impulsar la participació, l’ocupació i l’autonomia de les persones grans es van proposar diferents línies d’actuació, de les quals es va escollir promoure el bon tracte envers les persones grans, fonamental per aconseguir un envelliment actiu, saludable i satisfactori.

Els eixos de treball principal són:

  • Ampliar i estendre l’experiència del Tracta’m Bé.
  • Ampliació d’una nova línia de treball del “Tracta’m Bé destinada a professionals: Professionals amb tracta adreçada als de l’àmbit social i sanitari.

Com ha resultat, s’ha elaborat material de la línia Professionals amb tracte, concretament en format desplegable i pòsters “Ens comprometem amb el bon tracte a les persones grans.” Un document que recull amb un format visual i didàctic, tipus còmic, 7 situacions amb uns missatges clau per tal de fomentar el bon tracte envers les persones grans entre els professionals. Les 7 situacions van acompanyades dels principis del bon tracte. Els materials és van presentar el passat 26 de juny a Barcelona en una jornada on hi van participar totes les comissions tècniques del PINSAP del territori.

Els passos següents de la Comissió tècnica d’envelliment actiu i saludable seran:

  • Recull de bones pràctiques en l’àmbit de l’envelliment actiu i saludable de la Catalunya Central

  • Edició dels materials

  • Difusió del producte a diferents nivells: Catalunya Central, comarcal, municipal…

  • Inici de treball complementari en altres àmbits professionals

  • Avaluació i seguiment de la tasca realitzada

x

Us podeu descarregar el document de treball de la comissió tècnica d’envelliment actiu i saludable, o bé si us interessa, podeu consultar-los tots aquí. Podeu trobar tota la informació a la web de salutpublica.gencat.cat