Aules amb tracte #bagestractambe

“Aules amb tracte” és un projecte transversal que consta d’un conjunt d’activitats adaptades a cada cicle de primària amb els objectius de promoure la intergeneracionalitat, el bon tracte entre els infants i les persones grans per trencar amb els estereotips negatius i perjudicis associats amb l’edat. Pretén fomentar el reconeixement, l’empatia, la negociació, la interacció i la comunicació, eixos principals pel bon tracte cap a les persones grans.

S’ha estructurat a partir dels eixos que conformen el bon tracte:
– El reconeixement i la capacitat d’adonar-se de l’existència de l’altre.
– L’empatia per entendre i comprendre què pensa l’altre i perquè es comporta d’una determinada manera.
– La interacció i la comunicació per establir llaços d’afecte i d’amistat.
– La negociació per ser capaços de resoldre conflictes i mantenir un clima de bon tracte i respecte.

Els destinataris directes són els nens i les nenes del cicle de primària, els educadors i familiars, i de forma indirecta la societat en general, especialment les persones grans.

El Consell Comarcal disposa d’un total de 10 maletes pedagògiques, que contenen activitats i altres materials pedagògics. S’ofereix a les escoles la possibilitat de tenir a les seves mans recursos per tal de generar espais de debat per fomentar el bon tracte cap a les persones grans. Aquesta maleta pedagògica està formada per un dossier pedagògic breu, tres propostes d’activitats pels tres cicles de primària, adhesiu “Aula amb tracte”, tres exemplars del llibre “Contes per fer-se gran” i un Pendrive amb 14 visualitzacions de sensibilització fetes pels infants dels Consells d’Infants de la Comarca i persones grans.

Podeu disposar de la maleta durant 1 mes aproximadament.

La maleta la poden sol·licitar tant els ajuntaments com els centres d’educació primària del Bages. Caldrà fer una sol·licitud per cada centre educatiu per al qual se sol·liciti la maleta.

Es podrà sol·licitar tantes vegades sigui convenient, prioritzant aquells municipis que encara no han disposat de la maleta pedagògica.

Per qualsevol dubte podeu posar-vos en contacte amb la tècnica de Persones Grans del Bages, Mònica Busuldu (tractambe@ccbages.cat o al telèfon: 93 693 03 84)

Sol·licitar la Maleta

x

x

  • La sessió té una durada de 60 minuts aproximadament

  • Alumnes d’entre 6 a 12 anys, pensada per un grup classe.

  • Maleta pedagògica facilitada pel Consell Comarcal del Bages.

  • Sense cost pel centre