L’activitat, que es farà el proper dissabte al vespre a Mura i és gratuïta, permetrà escoltar els crits ultrasònics que fan els ratpenats mentre cacen

El parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac acull la colònia de ratpenats més gran de Catalunya, en total més de 17.000 exemplars. El Geoparc i l’Ajuntament de Mura han organitzat una trobada que permetrà als assistents escoltar els crits ultrasònics que fan els ratpenats mentre cacen.

La trobada serà aquest dissabte, 4 de juliol, a les 7 de la tarda, al centre cívic La Fàbrica de Mura, situat al conglomerat muntanyós de Sant Llorenç del Munt. L’activitat inclourà una introducció al món dels ratpenats, explicacions sobre els treballs fets per l’equip de la Universitat de Barcelona ―la UB fa seguiments de les poblacions de ratpenats de Sant Llorenç del Munt des del 1952, els resultats dels quals s’han publicat en prestigioses revistes internacionals i en diversos llibres― i finalment es detectaran els ultrasons.

L’activitat serà dirigida per Jordi Serra i Cobo, president del Club de Biologia i Biotecnologia Alumni UB, i director del Centre d’Investigació en Infeccions víriques de les Illes Balears. Dirigeix un equip de recerca de la Universitat de Barcelona que estudia a nivell mundial -entre altres llocs a la Xarxa de Parcs Naturals- l’ecologia dels ratpenats i els virus que poden transmetre.

S’hi pot participar de forma lliure i gratuïta però l’aforament és limitat i cal reservar plaça a través del correu [email protected]

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac és un espai natural ric en diversitat d’espècies de ratpenats, uns mamífers voladors que es van originar fa uns 65 milions d’anys i que han poblat la major part dels ambients del planeta. La colònia de ratpenats de Sant Llorenç és la més gran de Catalunya: n’hi ha més de 17.000 i mengen més de vint tones d’insectes l’any.

Comparteix

image_pdfExporta a PDF