• En breu començarà una nova edició d’aquest programa formatiu. Els interessats s’han adreçar al Consell Comarcal del Bages
• Va dirigit especialment a persones d’entre 16 i 24 anys, amb nivell formatiu de Graduat o Certificat d’ESO, en situació d’atur i inscrites al Sistema de Garantia Juvenil

El Consell Comarcal del Bages iniciarà en breu la tercera edició del programa Joves per l’Ocupació que se centrarà en indústries alimentàries i indústria del metall. Els participants podran realitzar pràctiques laborals mentre es formen, obtenir el títol d’ESO si no el tenen i participar en tutories individuals i grupals, amb l’objectiu d’aconseguir contractes de treball. El curs passat, la taxa d’inserció laboral dels participants al programa va ser de gairebé el 75%.

El programa s’adreça a joves d’entre 16 i 24 anys, amb nivell formatiu de graduat escolar o certificat d’ESO, en situació d’atur i inscrits al Sistema de Garantia Juvenil. Les persones interessades han d’inscriure’s anant al Consell Comarcal (Muralla Sant Domènec, 24, Manresa) o bé trucar als telèfons 93 693 03 83 o 93 693 03 54  per obtenir més informació.

Joves per l’Ocupació, que gestiona el Consell, va aconseguir l’any passat una taxa d’inserció molt positiva. A la finalització del programa, gairebé el 75% dels joves participants s’havien insertat en el món laboral en un curt període de temps. Les modalitats de contractes són diverses, la majoria contractes temporals per obra i serveis que han mantingut continuïtat en el temps.

El nombre absolut de joves en situació d’atur entre 16 i 24 anys a la comarca del Bages el mes de gener de 2016 és de 692, 35 més que el desembre de 2015. La taxa d’atur d’aquest grup d’edat és un 16,59%, 1,26 punts per sobre de la taxa d’atur total de la comarca (15,33%).

L’objectiu prioritari d’aquest programa, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, és ajudar les persones joves a entrar i romandre en el mercat de treball, així com a adquirir i desenvolupar les competències necessàries per a l’àmbit professional.

2017-01-30T09:13:31+00:00 divendres, 5 de febrer de 2016|