El projecte, que inclou els centres oberts de Callús, Avinyó, Moià i Sant Joan de Vilatorrada, és gestionat pel Consell Comarcal del Bages amb el finançament de la Generalitat

Una vuitantena de nens i nenes de famílies del Bages en situació de pobresa tenen garantits 2 àpats durant tot l’estiu gràcies als centres oberts de Callús, Moià, Avinyó i Sant Joan de Vilatorrada, en un projecte gestionat pel Consell Comarcal del Bages i que compta amb una aportació econòmica de 27.000 euros per part de la Generalitat. Els diners es destinen a la contractació de professionals de l’educació social i el cost d’aquests menjars, a través d’una empresa de càtering de la comarca.

El projecte de suport al manteniment de les activitats dels centres oberts durant el període de vacances escolars d’estiu i de promoció a actuacions que garanteixin la cobertura de necessitats bàsiques dels infants i adolescents, està impulsat pel Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat i a al Bages s’hi han adherit la totalitat dels 4 centres oberts existents a l’Àrea Bàsica de Serveis Socials de la comarca. Aquest és el segon any que el Consell Comarcal del Bages gestiona aquest projecte que vol donar resposta als infants i adolescents i les seves famílies que es troben en situacions d’especial vulnerabilitat. Aquest any s’ha passat de les 30 places proporcionades l’any passat pels centres oberts de Callús i Moià, a les 80 places amb la incorporació de Sant Joan de Vilatorrada i Avinyó.

La valoració dels candidats l’han feta els serveis socials municipals seguint criteris de situacions de risc d’exclusió social i pobresa econòmica que dificulta la cobertura de necessitats bàsiques com l’alimentació. L’obertura d’aquests centres durant l’estiu garanteix una alimentació saludable i equilibrada a alguns infants i adolescents que rebien ajuts per al menjador escolar durant el curs i que durant les vacances corrien el risc de no poder cobrir aquesta necessitat bàsica. En la programació de les activitats s’ha vetllat també per la coordinació amb altres casals o esplais actius als municipis per tal que puguin compartir activitats en determinades franges horàries.

2017-01-30T09:13:42+00:00 dimecres, 22 de juliol de 2015|