Educació 2018-02-23T11:31:03+00:00

Educació

Mitjançant un conveni de col·laboració amb l’Administració de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Ensenyament, signat el dia 1 d’agost de 2014, el Consell Comarcal del Bages té delegades les competències quant a la gestió del servei escolar de transport, del servei escolar de menjador i, altres prestacions en matèria d’ensenyament.

Responsable del servei:
Carme Garcia Manzano

Contacte:
Tel: 93 693 03 93
educacio@ccbages.cat

Horari:
De 8.00 a 15.00h (de dilluns a divendres)
De 15.30 a 18.00h (dilluns, excepte entre el 15 de juny i el 15 de setembre)

Bages Educa

El Consell Comarcal del Bages, inicia un projecte que té com a objectius contribuir a la millora de l’educació d’infants i joves de la comarca i donar eines vàlides a la comunitat educativa i a les famílies per al procés d’aprenentatge. Amb el nom “Bages Educa“, inicia la seva trajectòria amb una conferència oberta als professionals del sector, a les famílies  i a la ciutadania en general.

27 de febrer de 2018

24 d’octubre de 2017

Consells d’Infants de la comarca del Bages

Curs 2017-2018

Primer plenari – 07/02/2018

Segon plenari – 07/02/2018

‘Valora’m, respecta’m i estima’m’, lema del Consell d’Infants del Bages en el marc del #BagesTractamBé

  • L’Alberg del Carme acull el segon plenari del curs en una trobada en què una setantena de nens i nenes van compartir el treball realitzat prèviament als municipis i van delimitar actuacions concretes.
  • Els infants van exposar durant el Consell d’Alcaldes, reunit també en sessió ordinària, les 14 situacions que hauran de ser representades i filmades de cara al tercer i darrer plenari.

Després d’establir les bases del projecte que es treballa enguany des del Consell d’Infants del Bages, uns 70 nens i nenes de set Consells d’Infants -Artés, Callús, El Pont de Vilomara, Manresa, Sallent, Santpedor i Sant Joan de Vilatorrada- es van aplegar  a l’Alberg del Carme de Manresa per acotar el desplegament de la campanya ‘Tracta’m bé’ al Bages. Els infants participants, a més, també van exposar el seu treball entorn del ‘Tracta’m bé’ durant el Consell d’Alcaldes, reunit en sessió ordinària aquest dimecres 7 de febrer.

Curs 2016-2017

Infants del Bages expliquen al Parlament l’escola que volen per al seu futur. Una setantena d’infants de cincs Consells d’Infants del Bages han visitat avui, dia 3 de maig de 2017, el Parlament de Catalunya per presentar als polítics catalans l’escola que volen per al seu futur. Nens i nenes d’Artés, Callús, Sallent, Santpedor i Sant Joan de Vilatorrada, acompanyats de diversos polítics de la comarca, han estat rebuts per la presidenta Carme Forcadell a l’hemicicle del Parlament.

Podeu veure  aquí el vídeo del projecte de Consells d’Infants d’aquest curs.

Cultura Emprenedora a l’Escola

Gairebé 400 alumnes de 10 escoles del Bages han participat a la trobada d’escoles cooperatives, organitzada per Consell Comarcal del Bages i Ajuntament de Manresa que s’ha portat a terme el dia 4 d’abril de 2017 al Palau Firal. La jornada s’emmarca en el programa CuEmE, de la Diputació de Barcelona, que té per objectiu fomentar la cultura emprenedora a les escoles. El projecte, adreçat a alumnes de 5è i 6è de primària, es basa en la realització d’un treball real: la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa de fabricació de productes artesans, la venda en una fira o mercat de la població i la sol·licitud, si cal, d’un microcrèdit.

A la trobada d’escoles cooperatives han participarat: Col·legi Sant Josep de Navàs, escoles Ametllers, Collbaix i Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada, escoles  Bages, La Salle, L’Espill i Joviat de Manresa, escola de Maians, i Fedac Súria.

Podeu veure aquí el vídeo de la trobada.

Protocol Absentisme Escolar

Els guanyadors del II Concurs infantil de Dibuix i Nadales són:

II Concurs infantil de Dibuix

Primer premi: Gabriela Egea Pardillo, 9 anys (Escola Mare de Déu de Montserrat – Súria)
Segon premi: Mariona Dalmases Alavedra, 9 anys (Escola Paidos – Sant Fruitós de Bages)
Tercer premi: Martina Garcilópez Viejo, 9 anys (Escola Montserrat – Sant Salvador de Guardiola)

II Concurs infantil de Nadales  

Primer premi: Alba Valverde Delgado, 10 anys (Escola Mare de Déu del Patrocini – Cardona)
Segon premi: Ian Vallbé Soldevila, 10 anys (Fedac- Súria)
Tercer premi: Ares Carreño Delgado, 10 anys  (Escola Mare de Déu del Patrocini – Cardona)

El lliurament dels premis es va portar a terme el  dilluns, dia 19 de desembre a les 18h a la seu del Consell Comarcal. Els primers classificats han rebut una tauleta; els segons, un val per comprar material en una llibreria; i els tercers, entrades per descobrir diferents zones del Geoparc Unesco de la Catalunya Central.

Tant els dibuixos com els poemes participants s’exposen a les instal·lacions del Consell Comarcal del Bages fins al 16 de gener.

Guanyadors dels concursos anteriors:

PRIMER CONCURS DE DIBUIX – 2015

  • Clàudia Pérez Muñoz (8 anys) – Escola Mare de Déu del Pilar (Manresa)
  • Miquel Eslava Gil (9 anys) – Escola Doctor Ferrer (Artés)
  • Nadia Charneco Fuentes (8 anys) – Escola Doctor Ferrer (Artés)

PRIMER CONCURS DE NADALES – 2015

  • Carla Pont Garcia (11 anys) – FEDAC Súria
  • Nina Jané Canyadó ( 11 anys) – FEDAC Súria
  • Ingrid Cuello Díaz (11 anys) – FEDAC Súria

Projectes educatius

En paral·lel, el Consell Comarcal també desenvolupa projectes educatius adreçats a alumnat de diferents edats.