Educació 2018-05-21T12:22:18+00:00

Educació

Mitjançant un conveni de col·laboració amb l’Administració de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Ensenyament, signat el dia 1 d’agost de 2014, el Consell Comarcal del Bages té delegades les competències quant a la gestió del servei escolar de transport, del servei escolar de menjador i, altres prestacions en matèria d’ensenyament.

Responsable del servei:
Carme Garcia Manzano

Contacte:
Tel: 93 693 03 93 i 93 693 03 57
educacio@ccbages.cat

Horari:
De 8.00 a 15.00h (de dilluns a divendres)
De 15.30 a 18.00h (dilluns, excepte entre el 15 de juny i el 15 de setembre)

Cultura Emprenedora a l’Escola

Sant Joan de Vilatorrada ha acollit aquest dimarts 10 d’abril la 2a Trobada de cooperatives escolars, una jornada emmarcada en el Programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), de la Diputació de Barcelona, i en la qual han participat un total de 435 alumnes del Bages. El projecte, que dura tot el curs i s’adreça a nens i nenes de 5è i 6è de primària, es basa en la realització d’un treball real: la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa de fabricació de productes artesans, la venda en una fira o mercat de la població i la sol·licitud, si cal, d’un microcrèdit.

Després de l’èxit de convocatòria en la primera edició, un total de 19 cooperatives de 13 escoles del Bages han participat enguany en aquest projecte. Els centres participants són els següents: Col·legi sant Josep (Navàs), Escola els Pins (Sallent), Escola FEDAC (Súria), Escola Mare de Déu de Montserrat (Súria), Escola Joventut (Callús), Escola Maians (Castellfollit del Boix), Escola Puigsoler (Sant Vicenç de Castellet), Escola Bages (Manresa), Escola Joviat (Manresa), Escola La Salle (Manresa), Escola l’Espill (Manresa), Escola Ametllers (Sant Joan de Vilatorrada) i Escola Joncadella (Sant Joan de Vilatorrada).

Durant la trobada, coorganitzada pel Consell Comarcal del Bages i els ajuntaments de Sant Joan de Vilatorrada, Manresa, Callús, Castellfollit de Boix, Navàs, Sallent, Sant Vicenç de Castellet i Súria, les cooperatives han exposat els productes que han dissenyat i produït durant el curs, on es poden trobar des d’articles de bisuteria, agendes, clauers, calendaris, jocs i una llarga llista d’objectes molt creatius i fets de forma artesana.

El president del Consell Comarcal, Agustí Comas, i el conseller Eloi Hernàndez han pogut comprovar de primera mà les creacions de l’alumnat en una jornada matinal que també ha comptat amb la presència de Gil Ariso, alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Rafael Homet, diputat delegat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Joan Badia, alcalde de Callús, Josep Maria Canudas, alcalde de Súria, Mercè Rosich i Cristina Cruz, regidores de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Pesarrodona, regidor de Sant Joan de Vilatorrada, Silvia Vila, regidora de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, i Judit Cuberes, regidora de Castellfollit del Boix.

Bages Educa

El Consell Comarcal del Bages, inicia un projecte que té com a objectius contribuir a la millora de l’educació d’infants i joves de la comarca i donar eines vàlides a la comunitat educativa i a les famílies per al procés d’aprenentatge. Amb el nom “Bages Educa“, inicia la seva trajectòria amb una conferència oberta als professionals del sector, a les famílies  i a la ciutadania en general.

27 de febrer de 2018

24 d’octubre de 2017

Consells d’Infants de la comarca del Bages

Curs 2017-2018

Primer plenari – 07/02/2018

Segon plenari – 07/02/2018

‘Valora’m, respecta’m i estima’m’, lema del Consell d’Infants del Bages en el marc del #BagesTractamBé

  • L’Alberg del Carme acull el segon plenari del curs en una trobada en què una setantena de nens i nenes van compartir el treball realitzat prèviament als municipis i van delimitar actuacions concretes.
  • Els infants van exposar durant el Consell d’Alcaldes, reunit també en sessió ordinària, les 14 situacions que hauran de ser representades i filmades de cara al tercer i darrer plenari.

Després d’establir les bases del projecte que es treballa enguany des del Consell d’Infants del Bages, uns 70 nens i nenes de set Consells d’Infants -Artés, Callús, El Pont de Vilomara, Manresa, Sallent, Santpedor i Sant Joan de Vilatorrada- es van aplegar  a l’Alberg del Carme de Manresa per acotar el desplegament de la campanya ‘Tracta’m bé’ al Bages. Els infants participants, a més, també van exposar el seu treball entorn del ‘Tracta’m bé’ durant el Consell d’Alcaldes, reunit en sessió ordinària aquest dimecres 7 de febrer.

Curs 2016-2017

Infants del Bages expliquen al Parlament l’escola que volen per al seu futur. Una setantena d’infants de cincs Consells d’Infants del Bages han visitat avui, dia 3 de maig de 2017, el Parlament de Catalunya per presentar als polítics catalans l’escola que volen per al seu futur. Nens i nenes d’Artés, Callús, Sallent, Santpedor i Sant Joan de Vilatorrada, acompanyats de diversos polítics de la comarca, han estat rebuts per la presidenta Carme Forcadell a l’hemicicle del Parlament.

Podeu veure  aquí el vídeo del projecte de Consells d’Infants d’aquest curs.

Protocol Absentisme Escolar

Els guanyadors del II Concurs infantil de Dibuix i Nadales són:

II Concurs infantil de Dibuix

Primer premi: Gabriela Egea Pardillo, 9 anys (Escola Mare de Déu de Montserrat – Súria)
Segon premi: Mariona Dalmases Alavedra, 9 anys (Escola Paidos – Sant Fruitós de Bages)
Tercer premi: Martina Garcilópez Viejo, 9 anys (Escola Montserrat – Sant Salvador de Guardiola)

II Concurs infantil de Nadales  

Primer premi: Alba Valverde Delgado, 10 anys (Escola Mare de Déu del Patrocini – Cardona)
Segon premi: Ian Vallbé Soldevila, 10 anys (Fedac- Súria)
Tercer premi: Ares Carreño Delgado, 10 anys  (Escola Mare de Déu del Patrocini – Cardona)

El lliurament dels premis es va portar a terme el  dilluns, dia 19 de desembre a les 18h a la seu del Consell Comarcal. Els primers classificats han rebut una tauleta; els segons, un val per comprar material en una llibreria; i els tercers, entrades per descobrir diferents zones del Geoparc Unesco de la Catalunya Central.

Tant els dibuixos com els poemes participants s’exposen a les instal·lacions del Consell Comarcal del Bages fins al 16 de gener.

Guanyadors dels concursos anteriors:

PRIMER CONCURS DE DIBUIX – 2015

  • Clàudia Pérez Muñoz (8 anys) – Escola Mare de Déu del Pilar (Manresa)
  • Miquel Eslava Gil (9 anys) – Escola Doctor Ferrer (Artés)
  • Nadia Charneco Fuentes (8 anys) – Escola Doctor Ferrer (Artés)

PRIMER CONCURS DE NADALES – 2015

  • Carla Pont Garcia (11 anys) – FEDAC Súria
  • Nina Jané Canyadó ( 11 anys) – FEDAC Súria
  • Ingrid Cuello Díaz (11 anys) – FEDAC Súria

Projectes educatius

En paral·lel, el Consell Comarcal també desenvolupa projectes educatius adreçats a alumnat de diferents edats.