Àrea d’Educació 2017-11-07T15:58:57+00:00

El Consell Comarcal del Bages, inicia un projecte que té com a objectius contribuir a la millora de l’educació d’infants i joves de la comarca i donar eines vàlides a la comunitat educativa i a les famílies per al procés d’aprenentatge. Amb el nom “Bages Educa“, inicia la seva trajectòria amb una conferència oberta als professionals del sector, a les famílies  i a la ciutadania en general.

Àrea d’Educació

Mitjançant un conveni de col·laboració amb l’Administració de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Ensenyament, signat el dia 1 d’agost de 2014, el Consell Comarcal del Bages té delegades les competències quant a la gestió del servei escolar de transport, del servei escolar de menjador i, altres prestacions en matèria d’ensenyament.

Llistat de centres educatius de la comarca del Bages

Responsable del servei:
Carme Garcia Manzano

Contacte:
Tel: 93 693 03 93
educacio@ccbages.cat

Horari:
De 8.00 a 15.00h (de dilluns a divendres)
De 15.30 a 18.00h (dilluns, excepte entre el 15 de juny i el 15 de setembre)

Consells d’Infants de la comarca del Bages

Infants del Bages expliquen al Parlament l’escola que volen per al seu futur. Una setantena d’infants de cincs Consells d’Infants del Bages han visitat avui, dia 3 de maig de 2017, el Parlament de Catalunya per presentar als polítics catalans l’escola que volen per al seu futur. Nens i nenes d’Artés, Callús, Sallent, Santpedor i Sant Joan de Vilatorrada, acompanyats de diversos polítics de la comarca, han estat rebuts per la presidenta Carme Forcadell a l’hemicicle del Parlament.

Podeu veure  aquí el vídeo del projecte de Consells d’Infants d’aquest curs.

06/03/2017 – Segon plenari de Consells d’Infants de la comarca del Bages del curs 2016/2017. Els consells participants són Artés, Callús, Sallent, Sant Joan de Vilatorrada i Santpedor.  Presentació al Consell d’Alcaldes del manifest: “L’escola que volem”

21/11/2016 – Primer plenari de Consells d’Infants de la comarca del Bages per al curs 2016/2017. Els consells participants són Artés, Callús, Sallent, Sant Joan de Vilatorrada i Santpedor

Cultura Emprenedora a l’Escola

Gairebé 400 alumnes de 10 escoles del Bages han participat a la trobada d’escoles cooperatives, organitzada per Consell Comarcal del Bages i Ajuntament de Manresa que s’ha portat a terme el dia 4 d’abril de 2017 al Palau Firal. La jornada s’emmarca en el programa CuEmE, de la Diputació de Barcelona, que té per objectiu fomentar la cultura emprenedora a les escoles. El projecte, adreçat a alumnes de 5è i 6è de primària, es basa en la realització d’un treball real: la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa de fabricació de productes artesans, la venda en una fira o mercat de la població i la sol·licitud, si cal, d’un microcrèdit.

A la trobada d’escoles cooperatives han participarat: Col·legi Sant Josep de Navàs, escoles Ametllers, Collbaix i Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada, escoles  Bages, La Salle, L’Espill i Joviat de Manresa, escola de Maians, i Fedac Súria.

Podeu veure aquí el vídeo de la trobada.

Els guanyadors del II Concurs infantil de Dibuix i Nadales són:

II Concurs infantil de Dibuix

Primer premi: Gabriela Egea Pardillo, 9 anys (Escola Mare de Déu de Montserrat – Súria)
Segon premi: Mariona Dalmases Alavedra, 9 anys (Escola Paidos – Sant Fruitós de Bages)
Tercer premi: Martina Garcilópez Viejo, 9 anys (Escola Montserrat – Sant Salvador de Guardiola)

II Concurs infantil de Nadales  

Primer premi: Alba Valverde Delgado, 10 anys (Escola Mare de Déu del Patrocini – Cardona)
Segon premi: Ian Vallbé Soldevila, 10 anys (Fedac- Súria)
Tercer premi: Ares Carreño Delgado, 10 anys  (Escola Mare de Déu del Patrocini – Cardona)

El lliurament dels premis es va portar a terme el  dilluns, dia 19 de desembre a les 18h a la seu del Consell Comarcal. Els primers classificats han rebut una tauleta; els segons, un val per comprar material en una llibreria; i els tercers, entrades per descobrir diferents zones del Geoparc Unesco de la Catalunya Central.

Tant els dibuixos com els poemes participants s’exposen a les instal·lacions del Consell Comarcal del Bages fins al 16 de gener.

Guanyadors dels concursos anteriors:

PRIMER CONCURS DE DIBUIX – 2015

  • Clàudia Pérez Muñoz (8 anys) – Escola Mare de Déu del Pilar (Manresa)
  • Miquel Eslava Gil (9 anys) – Escola Doctor Ferrer (Artés)
  • Nadia Charneco Fuentes (8 anys) – Escola Doctor Ferrer (Artés)

PRIMER CONCURS DE NADALES – 2015

  • Carla Pont Garcia (11 anys) – FEDAC Súria
  • Nina Jané Canyadó ( 11 anys) – FEDAC Súria
  • Ingrid Cuello Díaz (11 anys) – FEDAC Súria

Projectes educatius

En paral·lel, el Consell Comarcal també desenvolupa projectes educatius adreçats a alumnat de diferents edats.