El Consell Comarcal del Bages adjudica el servei de menjador pels propers cursos, el qual incorpora notables millores tan pel que fa a l’alimentació com per l’atenció als infants i adolescents

El servei escolar de menjador millorarà notablement a partir del curs que ve, després que el Consell Comarcal del Bages hagi resolt el concurs que incorpora diverses novetats. Aquest servei comprèn l’àpat i l’atenció directa a l’alumnat durant el temps de la prestació de servei de menjador i els períodes de temps anteriors i posteriors, des de que acaben les classes del matí fins que comencen les de la tarda amb una durada màxima de dues hores i mitja en total. El Consell Comarcal gestiona el servei de menjador de 30 centres educatius, amb una mitjana de 1.200 alumnes.

Pel que fa a l’alimentació, els nous menús escolars donaran més protagonisme als productes de proximitat del Bages, incloent les verdures i les hortalisses de temporada i també els de producció ecològica. A més, s’afavoriran als productes elaborats per empreses d’inserció social. El contracte estableix també que s’exclogui la panga, la tilàpia i la perca entre els peixos que s’oferiran, que els àpats es preparin amb sal iodada i oli d’oliva verge i que hi haurà d’haver tres menús mensuals que no incloguin proteïna animal.

Pel que fa a l’atenció dels alumnes, a partir del curs 2018-2019 s’ampliarà la ràtio de monitoratge, fet que permetrà que fins i tot en escoles petites hi hagi un mínim de dos monitors. A més el nou contracte suposarà un pas endavant pel que fa al l’objectiu d’escola inclusiva, ja que un dels requisits és que les empreses contractin vetlladors per donar suport als alumnes amb necessitats especials durant les hores de menjador. Actualment la Generalitat subvenciona els vetlladors només durant les hores lectives, fet que deixa al descobert a aquests alumnes en un dels moments més importants del dia. Amb aquest requisit el servei de menjador del Bages fa una clara aposta per la igualtat d’oportunitats.

El conseller de l’Àrea d’Educació del Consell Comarcal del Bages, Eloi Hernàndez, ha explicat que «aquestes millores suposen un pas endavant qualitatiu molt important en el servei de menjador, ja que es dona el protagonisme necessari als productes locals i es reforça la vessant educativa del servei». Hernàndez ha posat de manifest que «la contractació de vetlladors era un requisit imprescindible, fet que amb aquest contracte hem assegurat. Reclamem al departament d’Ensenyament una profunda reflexió per donar cobertura a les necessitats derivades de l’escola inclusiva, ja que l’actual proposta és totalment insuficient».

El nou servei de menjador suposarà una millora en el preu, que es mourà entre els 6,16€ i 6,20€ per menú. També, les empreses adjudicatàries contractaran monitors que parlin llengua anglesa i animadors de suport. Les empreses, a més, inclouran mesures mediambientals, com formació específica pels seus treballadors i racionalització de l’ús de bosses d’escombraries, paper i control dels vehicles que fan la distribució del càtering. El contracte és pels cursos 2018-2019 i 2019-2020, tot i que pot ser prorrogable per als cursos 2020-2021 i 2021-2022.

image_pdfExporta a PDF