Una delegació del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central va ser a FITUR per assistir a la presentació de l’any de turisme sostenible, i d’un llibre que recull el patrimoni dels onze geoparcs de l’estat espanyol

La fira FITUR, que va tenir lloc a Madrid la setmana passada, va donar oficialment el tret de sortida al 2017 com a Any internacional del turisme sostenible pel desenvolupament i va situar els geoparcs com una de les figures clau per a un desenvolupament turístic i territorial respectuós amb l’entorn i el medi. Una delegació del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central –el president Josep Canals, el director científic, Ferran Climent, i personal tècnic- va ser a FITUR per participar en diverses activitats, donar-se a conèixer i per posar en relleu la presentació del llibre “Geoparques. Los destinos más innovadores de turismo sostenible” en què s’assegura que els geoparcs “som una de les millors i més innovadores propostes de turisme sostenible”.

Un llibre que recull els geoparcs de l’estat espanyol

El llibre recull informació i fotografies dels onze geoparcs de l’estat espanyol –el Geoparc de la Catalunya Central és l’únic de Catalunya-. En l’apartat dedicat al nostre territori es recullen indrets com el Puig de la Bauma a Mura, les tines a peu de vinya de la vall del Flequer, les coves de Montserrat i del Toll, la falla Migmón, la muntanya de Montserrat o la Cova de Sant Ignasi. El Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central ens apropa a l’evolució d’un mar que hi havia fa milions d’anys al cor de Catalunya. És un territori de contrastos marcats per la geologia i el patrimoni miner (veure llibre)

El turisme sostenible al Geoparc de la Catalunya Central

El Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central va ser integrat fa 4 anys a la Xarxa Europea de Geoparcs i fa poc més d’un any ha aconseguit el segell Unesco. Durant aquest any internacional es porten a terme diverses activitats per potenciar l’apropament de la geologia a la societat, però també per promoure el geoturisme, el desenvolupament sostenible i la difusió del patrimoni cultural, històric i gastronòmic del territori.

Destaquen, entre d’altres activitats, les sortides a la natura que es duen a terme en el marc de la Setmana dels Geoparcs i que ofereixen a centenars de persones la possibilitat de conèixer l’entorn des d’un punt de vista diferent. També s’han celebrat dues edicions de la Fira Gastronòmica del Geoparc, com a proposta per fomentar el consum de productes agroalimentaris locals i de proximitat. I es treballa en la creació de productes turístics de geoturisme i turisme sostenible, com les sortides de 2 i 4 dies en bicicleta per les vinyes del Geoparc.

Comparteix

image_pdfExporta a PDF