Es convocaran reunions tècniques de diferents àmbits amb l’objectiu que la nova comarca tingui plenes competències a principis de 2016
El Consell Comarcal del Bages assumeix la gestió de menjador escolar durant tot el curs i obres de portada d’aigua per valor de 150.000 euros

Des que es va crear el nou Consell Comarcal del Moianès, els consells del Bages, Osona i Vallès Oriental han iniciat un període de traspàs de competències perquè el nou ens les vagi assumint, ja que els consells no tenen competències per operar en un àmbit territorial que no és el propi. Però amb l’objectiu de no perjudicar els serveis que afecten als ciutadans, els tres Consells continuen assumint de moment les competències d’ensenyament (beques, menjador i transport escolar) i serveis socials (transport adaptat, atenció a la infància, immigració, etc…) fins que la nova comarca se’n pugui fer càrrec.

Aquest és un dels temes que s’ha posat sobre la taula en una reunió dels consells amb la Generalitat, en la qual han participat els presidents dels tres ens, el diputat Dionís Guiteras, el delegat territorial de la Catalunya Central, Juli Gendrau, el secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joaquim Ferrer, i la directora general d’Administració Local del mateix departament, Montserrat Mundi. En la reunió s’ha decidit que des de Serveis Territorials de la Catalunya Central es convocaran reunions tècniques per àmbits -prioritzant serveis socials, educació, consum i habitatge- amb l’objectiu que a 1 de gener de 2016 el Consell Comarcal del Moianès pugui assumir totes les competències.

En el cas del Consell Comarcal del Bages, s’ha compromès a gestionar el servei de menjador escolar durant tot el curs que ara comença per no perjudicar el servei. I, a més, ha assumit l’adjudicació i execució de les obres de portada d’aigua del LLobregat a l’Oller del Calders, amb un cost d’uns 150.000 euros aproximats.

2017-01-30T09:13:41+00:00 dimecres, 16 de setembre de 2015|