El projecte, coordinat i finançat pel Consell Comarcal del Bages, oferirà esmorzar i dinar durant els mesos de vacances, servint un total de 1.785 àpats

Més de 90 nens i nenes de famílies amb pocs recursos del Bages tenen garantits l’esmorzar i el dinar durant tot l’estiu gràcies als centres oberts d’Avinyó, Callús, Sant Joan de Vilatorrada i Súria. Els propers dies, aquest servei iniciarà la seva activitat per evitar que els infants puguin quedar desatesos en temes d’alimentació un cop s’acaba el curs i, per tant, ja no poden gaudir de les beques menjador. Aquest servei està  gestionat pel Consell Comarcal del Bages.

Els mesos d’estiu, els centres oberts -que durant el curs ofereixen activitats fora de l’horari escolar- amplien el seu horari per garantir la cobertura de les necessitats bàsiques dels infants de famílies amb problemes socioeconòmics. Els usuaris d’aquest servei són valorats i escollits pels serveis socials municipals seguint criteris de situacions de risc d’exclusió social i pobresa econòmica que dificulta la cobertura de necessitats bàsiques com l’alimentació.

Els centres oberts són cofinançats pel Consell Comarcal del Bages, a través del Departament de Treball Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb els Ajuntaments. Els recursos del projecte es dediquen a la contractació de professionals de l’educació social i al cost de dos àpats diaris, que presta una empresa de càtering.

El projecte de centres oberts a l’estiu ha anat creixent els darrers anys, mentre que l’any 2014 s’oferien una trentena de places entre Bages i Moianès (que aleshores formava part del Bages), aquest any es donarà servei a 91 infants de 4 municipis del Bages. En total, el Consell Comarcal oferirà 1.785 àpats a Avinyó, Callús i Sant Joan. En el cas de Súria, aquest servei va a càrrec de l’Ajuntament.

El conseller comarcal d’Acció Social i Ciutadania, Albert Marañón, ha volgut destacar la importància dels centres oberts “per oferir una tasca d’educació en el lleure durant tot l’any i, especialment, per fer una aposta clara per ampliar el servei a l’estiu i garantir la cobertura de les necessitats bàsiques dels infants, que podien quedar desatesos durant els mesos de vacances”.

2017-06-23T12:37:38+00:00divendres, 23 de juny de 2017|