16 companyies actuaran a Avinyó el 6 i 7 de juliol i després algunes portaran les seves obres pels diferents municipis que integren la xarxa de creació Testimoni Escènic, que enguany ha doblat les viles que hi participen

La seu del Consell Comarcal del Bages ha acollit la presentació de la tercera edició del cicle d’Arts Escèniques Test, que realitza una primera fase de representacions aquest mes de juliol a Avinyó i a la tardor per la resta de municipis que formen part d’aquest projecte. Després de dos anys consolidant-se com a proposta cultural d’alt valor afegit i singularitat, en aquest tercer any el festival creix de manera significativa, tan en nombre d’actuacions com en nombre de municipis que hi participen.

En concret, aquest 2018 es duplica les poblacions que l’acullen passant a ser 12 viles del Bages i també del Berguedà i el Moianès (Avinyó, Sant Feliu Sasserra, Callús, Navarcles, Santpedor, Artés, Sallent, Navàs, Sant Salvador de Guardiola, Gironella, Cabrianes i Santa Maria d’Oló). Un total de 16 companyies participaran en la tercera edició, mostrant els seus espectacles el 6 i 7 de juliol a Avinyó i a l’octubre i novembre algunes companyies actuaran a la resta de municipis de la xarxa.

Durant la presentació, el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, ha destacat que «la proposta del cicle Test ens enriqueix com a comarca, ja que molts municipis podran programar un tipus d’espectacles diferent, els quals no arribarien pels circuits habituals».

Multidisciplinar i de curta durada

Les obres del cicle TEST són propostes gestades dins del projecte Testimoni Escènic que promou el centre Cal Gras d’Avinyó, que dona suport a les companyies sigui quina sigui la seva disciplina escènica: teatre visual, teatre físic, performance, dansa, circ, clown, titelles, etc. El projecte ofereix a les companyies residències gratuïtes que consten d’allotjament, espais de treball i preestrenes  als diferents municipis de la xarxa. A més les obres es caracteritzen per ser de curta durada, ideats per a espais reduïts i no convencionals, on la distància entre públic i artistes és mínima, fent augmentar l’experiència del públic i la intensitat de l’espectacle.

Quim Moya, director artístic del festival TEST, ha explicat que «les obres aposten per estar a prop del públic, amb un format àgil i a la vegada molt intens. És un nou llenguatge, fet expressament i que connecta amb el públic». S’espera que a les representacions d’Avinyó hi assisteixin unes 200 persones, d’entre les quals programadors culturals dels diferents municipis, que triaran els espectacles que es representaran a la tardor.

El cicle TEST compta amb un pressupost total de 36.700 euros, dels quals 26.000 euros són despesa directa de producció, programació, direcció artística i comunicació de tot el Cicle. Està finançat pels Ajuntaments que acullen els espectacles i rep el suport econòmic de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Bages. Per a més informació, podeu consultar el web www.testimoniescenic.org/festival-test.

2018-07-03T17:22:14+00:00Dimarts, 3 de Juliol de 2018|