Una quarantena de persones van assistir a la presentació, en què també es podia fer un tastet de gastronomia bagenca amb productes del Rebost

Amb l’objectiu de potenciar la producció agroalimentària de qualitat al Bages i promocionar la recuperació de varietats tradicionals locals, el projecte Rebost del Bages –que agrupa una cinquantena de productors i elaboradors i és liderat pel Consell Comarcal-, ha fet un nou pas endavant amb la presentació de diversos vídeos sobre els productes propis de la comarca i com es poden treballar a la cuina. La presentació d’aquest material audiovisual s’ha fet coincidir amb el llançament d’una pàgina web totalment renovada on hi ha informació exhaustiva de tots els productors, elaboradors i productes que formen part del Rebost: www.rebostbages.cat

L’acte va ser conduït per Joan Vinyes, conseller de Turisme del Bages, àrea responsable del projecte del Rebost del Bages, que va posar especial èmfasi en la importància de la feina feta dia a dia des que fa 12 anys van ser membres fundadors de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona i membres del Comitè Directiu, tenint com a objectius generar ocupació i riquesa i, alhora, posar en valor el territori, vinculant tradició, cultura i patrimoni amb economia.

Segons el conseller, “pretenem sobretot acostar els productors als mercats, als clients finals, però també ajudar a un consum més responsable i sostenible, i per això cal fer molta pedagogia”. Vinyes va explicar que “amb el nou web del Rebost volíem recollir aquest concepte de lligar productes amb territori, gastronomia amb identitat”. Per això, el projecte va comptar amb la col·laboració de la manresana Miriam Santamaria, meteoròloga i geògrafa, coneixedora de la geografia i geologia de la comarca, i especialitzada en la gastronomia basada en els productes de proximitat a través del seu propi blog.

La mateixa Miriam Santamaria va ser l’encarregada d’explicar com es van enregistrar els vídeos, i la importància de tenir cura de tots els detalls i de les imatges del paisatge per aconseguir com a resultat que, alhora que s’ensenya un producte gastronòmic, s’aconsegueix també promocionar el territori a través de tot el seu patrimoni paisatgístic, geològic i turístic.

La jornada va comptar amb la participació de Josep Sucarrats, director de la revista Cuina, que va pronunciar una ponència amb el títol “Tan bons i tan a prop: el valor dels productes agroalimentaris de proximitat”.

Al final de l’acte, que va reunir una quarantena de persones, es va oferir també un tast de platets elaborats amb productes del Rebost. S’hi van poder degustar cullereta de brandada amb coulis d’albergínia blanca, patata emmascarada amb rosta de porc Ral, hummus de cigronet de Mura, tàrtar de tomàquet, coca de recapte, carquinyolis amb xocolata, oli i sal, pa de coca amb embotit, mousse de mel i mató amb reducció de vi dolç i vins de la DO Pla de Bages.

2017-01-30T09:13:44+00:00 dilluns, 22 de juny de 2015|