Aquesta iniciativa del Consell Comarcal del Bages ofereix formació professional i la possibilitat d’un contracte laboral a persones aturades i preferentment majors de 45 anys

La nova edició del programa Treball i Formació del Consell Comarcal del Bages ha permès donar oportunitats laborals a 30 persones que es troben en situació d’atur. Aquesta iniciativa ofereix formació professional i la possibilitat d’un contracte laboral, fet que suposa una millora de l’ocupabilitat de les persones beneficiàries, que no tenen feina i són preferentment majors de 45 anys que han exhaurit la prestació o el subsidi d’atur. El programa Treball i Formació està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i també rep el cofinançament del Ministerio de Empleo y Seguridad Social del Gobierno de España i del Fons Social Europeu.

En concret, 18 persones han participat en les formacions de suport administratiu als serveis comarcals i 12 més per ajudar en els serveis escolars de transport i menjador. Les participants formen part de les tres línies de contractació següents:

  • PANP: dirigida a persones aturades no perceptores de prestació ni de subsidi, preferentment més grans de 45 anys.
  • PRMI: dirigida a persones perceptores de la Renda Mínima d’Inserció.
  • DONA: dirigida a dones aturades.

El conseller de l’Àrea de Desenvolupament Comarcal, Joan Badia, ha explicat que «aquest programa és una garantia d’igualtat d’oportunitats, les formacions són de molta qualitat i permeten facilitar la reincorporació al mercat de treball de persones que es creien que ja no hi tornarien».

Pel que fa al suport administratiu, la formació que es va impartir constitueix el mòdul de 150 hores de Tècniques Administratives Bàsiques d’Oficina, dins del certificat de professionalitat de nivell 1 d’Operacions Auxiliars de Serveis Administratius i Generals. Per altra banda, les formacions d’auxiliars dels serveis de menjador corresponen al certificat de professionalitat de nivell 2 de Dinamització d’Activitats de Lleure Educatiu Infantil i Juvenil. En total unes 150 hores de formació que els servirà per tenir una millor qualificació i poder disposar de més oportunitats laborals en un futur.

A més de les formacions, el programa ha facilitat contractes de sis mesos a 3 persones com a auxiliars administratives de suport a l’Àrea de Comunicació i Suport als Municipis, a 12 persones com a auxiliars de monitores pel servei de transport i menjador escolar a l’Àrea d’Educació i a 2 auxiliars administratives de suport a l’Àrea Bàsica de Serveis Socials.

Juntament amb la formació i el treball realitzats, el Consell Comarcal els ha fet un acompanyament i un seguiment mitjançant tutories individuals i grupals de les dues experiències, amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat, així com les seves competències.