L’àrea de Desenvolupament comarcal gestiona aquest programa de caràcter innovador que en aquesta edició se centra en els àmbits de manteniment i auxiliar veterinari

Una vintena de joves d’entre 16 i 25 anys, amb un nivell formatiu no superior a l’ESO, participen en la 5a edició del programa Joves per l’Ocupació del Consell Comarcal del Bages. El programa, que finalitzarà el març de 2018, permetrà que el col·lectiu de joves millori el seu grau d’ocupabilitat, afavorint la inserció laboral del col·lectiu de joves i/o el seu retorn al sistema formatiu reglat.  Tot plegat, mitjançant l’orientació i la definició d’itineraris professionals, tutorització i acompanyament al llarg de tot el procés, i a través de la incorporació de competències tant transversals, com tècniques i instrumentals d’accés a l’ocupació. En aquesta edició, els joves s’estan formant en manteniment i en l’àmbit de la veterinària i fan pràctiques en empreses.

La formació de manteniment polivalent prepara els joves per portar a terme operacions auxiliars en el muntatge i manteniment d’instal·lacions elèctriques de baixa tensió, domòtica i de telecomunicacions en edificis, així com tasques d’auxiliar de llauneria, en instal·lacions de canonades, muntatges i desmuntatge d’aparells sanitaris i aixetes, instal·lació i manteniment de calefacció i alhora pintura d’edificis.

D’altra banda, la formació d’auxiliar veterinari inclou competències tècniques en l’àmbit d’animals de companyia i mascotes, la cura i alimentació, la criança i l’ensinistrament, l’estètica,  i també es treballa l’atenció al client i les tecnologies de la informació i la comunicació. La formació els prepara per al desenvolupament de tasques auxiliars en el sector de consultes i clíniques veterinàries, l’entrenament i l’ensinistrament, comerços de mascotes, estètica canina, etc.

A partir del mes de juny les empreses que ho sol·licitin tenen la possibilitat de realitzar convenis de pràctiques no laborals amb els joves que han realitzat la formació. En el cas que es formalitzi un contracte laboral, les empreses també es poden beneficiar de subvencions, amb una quantia equivalent al salari mínim interprofessional. Aquestes subvencions són compatibles amb el sistema de bonificacions de les quotes de la Seguretat Social de cada modalitat contractual.

Per a més informació es pot contactar a través del correu jovesocupacio@ccbages.cat o bé mitjançant el número de telèfon: 93 693 03 62.

Els joves provenen de diferents municipis de la comarca (Artés, Cardona, Navarcles, Santpedor, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de Castellet i Manresa) i, en el moment d’incorporar-se al programa eren a l’atur i estaven inscrits al Sistema de Garantia Juvenil.

El programa Joves per l’Ocupació, del Consell Comarcal del Bages, és una acció dins les polítiques actives d’ocupació, subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil.

2017-05-18T10:41:58+00:00 dijous, 18 de maig de 2017|