Albert Marañón, Conseller de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadana del Consell Comarcal del Bages, anuncia un nou servei d’assessorament energètic i agraeix l’esforç dels ajuntaments en la planificació, coordinació i execució dels programes existents

El passat dijous 14 de setembre va tenir lloc el Fòrum de regidores i regidors de Serveis Socials de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials (ABSS), una trobada en què Albert Marañón, Conseller de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadana del Consell Comarcal del Bages, va fer una valoració dels projectes impulsats durant els dos primers anys de mandat i va detallar les noves iniciatives que s’engegaran properament.

Suport a l’ocupació

Després de descriure el marc legislatiu d’execució dels programes i el context social del territori, Marañón va començar el seu repàs dels diferents projectes en marxa amb una valoració dels plans d’ocupació per a persones beneficiàries de la Renda Mínima d’Inserció (RMI). De moment, i quan encara manquen uns mesos per a la finalització del 2017, 28 persones han sigut contractades en les dues edicions d’aquest programa. 

Seguint amb les polítiques de suport a l’ocupació, el Fòrum de regidores i regidors de Serveis Socials va tractar el projecte RUBIK, una exitosa iniciativa que es va posar en marxa l’any 2016 amb l’objectiu de donar oportunitats laborals a aquelles persones que, per diferents motius, presenten especials dificultats d’accés al món laboral. Un total de 93 persones s’han beneficiat d’aquest programa en les tres convocatòries que s’han impulsat fins al moment -la primera oferia incentius a les empreses i les altres dues anaven adreçades als ajuntaments-.

Lleure inclusiu

Quant a la iniciativa Libertempo, un projecte de lleure inclusiu per a infants i adolescents de 6 a 16 anys al Bages, els representants dels ajuntaments van valorar positivament l’experiència i van manifestar la seva intenció de participar en la propera convocatòria.

Accions previstes per a la tardor del 2017

De cara al futur immediat, una de les prioritats serà lluitar contra la pobresa energètica. En aquest sentit, Albert Marañón va anunciar la posada en marxa d’un servei d’assessorament energètic a l’ABSS del Consell Comarcal del Bages. La previsió és iniciar aquest servei comarcal itinerant a finals del 2017, que oferirà als bagencs i bagenques en situació de vulnerabilitat econòmica informació i acompanyament amb l’objectiu de contribuir en la millora de la seva qualitat de vida i acomplir el dret a l’accés als subministraments bàsics d’aigua, llum i gas.

Altres accions previstes per a aquesta tardor són la implementació al territori de la prestació social Renda garantida de ciutadania (RGC), la formació dels Equips Bàsics d’Atenció Social (EBAS) el proper 22 de setembre a Barcelona, la 2a Jornada d’infància a Navarcles i la coordinació de la taula d’emergència social, entre altres mesures. L’objectiu, doncs, és seguir treballant activament per oferir més actuacions orientades a millorar el benestar social de la ciutadania mitjançant la prestació d’informació, atenció i suport personal.

2017-09-18T17:18:53+00:00dilluns, 18 de setembre de 2017|