Després de l’èxit de la primera edició del festival, que va tenir lloc l’any 2016 a Avinyó, aquesta iniciativa artística ha donat enguany una passa endavant i es fa extensiva als municipis de Sant Salvador de Guardiola, Santpedor, Navarcles, Cabrianes i Gironella (Berguedà). Podeu consultar tota la programació en aquest enllaç.

El Consell Comarcal, amb la ferma voluntat de difondre i promocionar la sensibilitat i estimació per la cultura i l’art, hi col·labora activament amb l’objectiu de seguir fent créixer el Festival TEST i estendre aquest format a la resta de municipis del Bages en properes edicions.

La seu del Consell Comarcal del Bages ha acollit aquest dimarts 10 d’octubre una roda de premsa en què s’han explicat tots els detalls i el contingut íntegre del programa del Festival TEST. Després de l’èxit de la primera edició, l’organització ha donat enguany una passa endavant i el fa extensiu a la resta de municipis que formen part de la xarxa Testimoni Escènic, integrat per l’Associació Cal Gras Art i Territori, l’Ajuntament d’Avinyó, l’OTP Cabrianes, l’Ajuntament de Gironella, l’Ajuntament de Navarcles, l’Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola i l’Ajuntament de Santpedor. Durant la presentació, el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, ha destacat “el treball transversal que s’ha dut a terme per fer extensiva aquesta proposta a la resta del territori; des del Consell Comarcal entenem que la difusió de la cultura és un camí important per contribuir a l’enriquiment social i col·lectiu, per això ens hi hem implicat i hem donat suport als municipis que volien ser partícips del festival”.

De la seva banda, Quim Moya, director artístic del festival TEST, ha estat l’encarregat d’explicar el contingut del Festival TEST, una proposta oberta a tots els llenguatges artístics -música, dansa, teatre, circ, titelles, màgia, clown, monòlegs, poesia, nous llenguatges…-, de curta durada. L’objectiu és apropar, mitjançant espais reduïts i poc convencionals, les arts escèniques a la ciutadania, fent augmentar així l’experiència del públic i la intensitat de l’espectacle. Podeu consultar el programa clicant aquest enllaç. Per últim, el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Avinyó, Francesc Serra, ha valorat l’èxit de convocatòria i participació de la primera edició del Festival TEST i n’ha destacat el seu creixement. Moya i Serra, a més, han agraït el suport de les institucions públiques per fer créixer i consolidar el Festival TEST, que enguany celebra la seva segona edició.

El festival donarà el tret de sortida a Avinyó, el divendres 13 d’octubre, amb el concert inaugural. L’endemà, el dissabte 14, començarà la programació de les representacions de petit format, amb un total d’onze companyies que faran cadascuna tres sessions del seu espectacle. El mateix dia 14 es farà també una festa de cloenda. Després de la inauguració a Avinyó, el festival viatjarà a Santpedor, el 22 d’octubre, a Sant Salvador de Guardiola, el 29 d’octubre, a Navarcles, el 19 de novembre, a Gironella (Berguedà), el 25 de novembre, i a Cabrianes, el 26 de novembre.

El festival compta amb un pressupost de 24.393,60 euros, dels quals 18.706,60 corresponen a la comarca del Bages, ja que Gironella també hi participa tot i que és municipi del Berguedà. Per a més informació, podeu consultar el web www.testimoniescenic.org/festival-test.

2017-10-10T17:12:31+00:00Dimarts, 10 d'Octubre de 2017|