Es tracta d’un espai d’activitats i trobada per millorar la relació entre infants i joves amb els seus progenitors

Una subvenció de la Diputació ha permès comprar nou equipament i material

La Sala de jocs, exploració i visites que el Consell Comarcal del Bages utilitza com a espai de joc amb infants i també per a visites i sessions conjuntes amb les seves famílies, ha estat remodelada i equipada amb nous recursos, com llibres o joguines, que permetran treballar les emocions.

Aquesta sala, del Servei d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania del Consell,  Comarcal del Bages ha  fet una important renovació  i adequació dels seu espai  a través de la subvenció extraordinària del programa complementari de  Garantia de la Cohesió Social de la Diputació de Barcelona. Aquesta aportació ha permès la compra de joguines, contes, llibres i altre material per treballar amb els infants i adolescents. S’han adquirit joguines de diferents   tipus que faciliten l’exploració de  situacions familiars  mitjançant el joc com poden ser famílies d’animals, casetes de fusta, famílies de ninots, etc. També s’ha comprat material   fungible per realitzar activitats i tallers i  llibres i contes que  faciliten la identificació  d’emocions i situacions quotidianes que viuen els infants i  adolescents.

La sala és un espai on es realitzen  sessions de joc i exploració amb infants  i també   visites i sessions conjuntes  d’infants/adolescents amb  els seus  progenitors. Les visites i  sessions de joc poden ser guiades i amb l’acompanyament i supervisió del  tècnic del SAIA dins de la mateixa sala o  també es poden fer sessions  en les quals el tècnic observa des de la sala adjacent a través d’un mirall.

L’objectiu de les activitats que s’hi duen a terme és generar pautes de relació familiar positives, facilitar la identificació de les emocions que  les situacions  familiars generen  en els infants i adolescents i oferir un espai de visita i relació entre pares i infants en aquelles situacions en què durant anys hi ha hagut absència de contacte o s’han donat relacions disfuncionals.

2017-06-21T12:50:17+00:00dimecres, 21 de juny de 2017|