Ahir es va celebrar la Junta Permanent del Consell de la Gent Gran del Bages al Consell Comarcal del Bages, presidida pel conseller d’Acció Social i Ciutadania, Albert Marañón. Entre d’altres temes, es va iniciar la fase de revisió dels Estatuts del Consell de la Gent Gran del Bages, per tal que tots els delegats i delegades puguin presentar les seves propostes a la propera Junta Permanent. També es va continuar treballant en la Diagnosi de la Gent Gran del Bages, per acabar de recollir totes les aportacions i preparar la presentació adreçada a tota la ciutadania, prevista per d’aquí a unes setmanes.

Durant la Junta Permanent també es van repassar altres temes en els quals s’està treballant en l’àmbit de la gent gran:

  • Memòria dels tallers de diversitat i convivència adreçats a la Gent Gran del Bages: el segon semestre de 2016 s’han realitzat un total de 23 activitats, tallers i obres de teatre sobre rumors i convivència adreçades a la Gent Gran. Les activitats s’han realitzat a 14 municipis del Bages i hi han participat gairebé 700 persones en total. Les valoracions del programa són molt positives, més d’un 90% de les activitats realitzades han estat avaluades amb una nota d’entre 8 i 10 punts sobre un total de 10.
  • Resolució de l’adjudicació dels ajuts de Transport adaptat i assistit de l’Àrea Bàsica del Bages: el 2016 s’han aprovat 236 sol·licituds, de les quals un 57% són persones grans.

També es van plantejar diverses propostes de treball per a aquest any 2017 per continuar avançant en les polítiques d’envelliment actiu a la comarca. Per exemple, un Pla d’Actuació que reculli les accions concretes que cal dur a terme, la possibilitat d’iniciar un estudi d’optimització del transport adaptat del Bages, aprofundir en campanyes i activitats que visibilitzin el potencial de la gent gran, etc.

2017-03-14T14:08:34+00:00dijous, 23 de febrer de 2017|