Els alcaldes demanaran ajuda a la Diputació per millorar els recorreguts entre Santpedor i Castellnou de Bages, Mura i Rocafort i Cardona i Navès

El Consell d’Alcaldes del Consell Comarcal del Bages es va reunir aquest dimecres a la tarda en una trobada en què es van prioritzar tres camins de la comarca per tal que passin a formar part de la xarxa de carreteres que gestiona la Diputació de Barcelona. La voluntat és aconseguir inversions per posar al dia tres itineraris transitats i estratègics per al territori. Els alçades han establert per ordre de prioritat sol·licitar ajuda econòmica per millorar la carretera entre Santpedor i Castellnou de Bages, el camí de Mura a Rocafort i la carretera entre Cardona i Navès.

Proposta

La proposta sorgida del Consell d’Alcaldes es tindrà en compte per part de la Diputació de Barcelona en el moment de redactar el Pla Zonal de carreteres de la demarcació de Barcelona, que valora els camins susceptibles de passar a formar part de la xarxa de carreteres.

Plans d’Ocupació

En el marc del Consell d’Alcaldes es va comptar amb la participació del secretari general del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Josep Ginesta, que va explicar les principals polítiques del departament. Els alcaldes es van mostrar receptius a la nova convocatòria dels plans d’ocupació d’aquest 2016 que es perfilen amb alguns canvis. Els contractes per als majors de 45 anys passarien a tenir una durada de més d’un any, mentre que els contractes per als menors de 45 anys tindrien una durada superior als 6 mesos. En paral·lel, els alcaldes van traslladar a Josep Ginesta la necessitat d’ampliar el nombre de places concertades per a les residències del territori.

2017-01-30T09:13:24+00:00dijous, 19 de maig de 2016|