A finals de juny entrarà en funcionament el nou bus Exprés.cat, que unirà Manresa i Monistrol amb Barcelona, i progressivament s’augmentaran les freqüències i les expedicions per facilitar l’accés dels estudiants a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Es milloraran els horaris i freqüències dels serveis de bus intermunicipals i s’introduirà el transport a demanda.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, i el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, van presentar al Consell d’Alcaldes L’Estudi de Millora del Transport Públic a la comarca del Bages, un document estratègic que preveu accions concretes per oferir un servei més eficient i adequat a la ciutadania. En concret, el document contempla una millora substancial del servei d’autobús, tan pel que fa a la mobilitat entre municipis del Bages com la connexió amb Barcelona.

El Consell Comarcal va demanar al departament de Territori i Sostenibilitat que l’estudi contemplés millores per la mobilitat dels estudiants de la comarca, en especial pels alumnes de batxillerat i universitaris. També es va esmenar la primera proposta del document per tal de millorar les freqüències de pas dels autobusos per anar cap a Manresa i que, a la vegada, es coordinessin amb les hores de sortida dels trens cap a Barcelona. L’estudi de Millora del Transport Públic contempla totes aquestes consideracions, fet que pel conseller de l’Àrea de Territori i Medi Ambient, Ferran Estruch, es tracta «d’una molt bona notícia pel Bages, ja que estudiants, treballadors i ciutadania en general veuran com se’ls oferirà un millor servei d’autobús, i guanyaran en qualitat de vida». Estruch ha agraït a la Generalitat que incorporés les esmenes del Consell Comarcal, i ha volgut remarcar que «el treball conjunt, exhaustiu i amb voluntat constructiva entre administracions possibilita que el Bages i el país sencer avanci».

400.000 euros d’inversió

Els alcaldes del Bages valoren positivament la inversió de 400.000 euros anuals que farà el departament de Territori i Sostenibilitat per desenvolupar les accions del pla de millora. La primera acció que es preveu és la posada en marxa aquest mes de juny del bus exprés.cat Barcelona-Manresa i Monistrol-Olesa-Barcelona, una reivindicació anhelada per la ciutadania i que veurà la llum després de Sant Joan. A més, el document preveu la implementació d’un servei de bus ràpid entre Manresa i Sant Joan de Vilatorrada, per millorar la mobilitat entre aquests dos importants nuclis de població.

També posen en valor l’augment d’expedicions d’autobús que van cap a la Universitat Autònoma de Barcelona, així com reforçar la línia Berga-Barcelona afegint una nova expedició que sortirà de Navàs a les sis del matí, o l’augment d’autobusos per connectar Sant Feliu Sasserra i Avinyó amb Manresa. També es valora positivament que s’afegeixin nous serveis durant els caps de setmana, com per exemple els autobusos de Manresa a Cardona i de Manresa a Mura.

Els alcaldes han mostrat la seva satisfacció per laugment de freqüències durant el cap de setmana per unir Manresa amb els municipis del Bages, en especial que s’ofereixi un darrer servei que surti de la capital cap a Navarcles a les 23h per tal de garantir l’accés a l’oci i la cultura del conjunt de la ciutadania, podent anar al teatre o al cinema i tornar a casa amb transport públic.

Com a novetats, l’estudi incorpora també un nou servei de bus de connexió de les poblacions de l’Eix Diagonal (Manresa – Igualada – Vilafranca del Penedès – Vilanova i la Geltrú) i la introducció del sistema de transport a demanda per alguns nuclis que actualment no tenen servei de transport públic, com Sant Mateu de Bages o Gaià.

2018-08-30T08:40:58+00:00Dijous, 17 de Maig de 2018|