S’analitzarà la situació del sector, els preus, i les pràctiques de les empreses, i es demanarà l’assessorament de l’Autoritat Catalana de la Competència

El Consell d’Alcaldes celebrat aquest dimecres al vespre ha decidit crear una comissió de treball per analitzar la necessitat i viabilitat de crear un servei funerari públic al Bages. El debat es va iniciar fa unes setmanes al ple del Consell Comarcal del Bages, arran d’una petició del grup comarcal de la CUP, i es va decidir traslladar-lo al Consell d’Alcaldes per poder copsar les inquietuds i experiències dels diferents municipis. En el Consell d’Alcaldes es va detectar l’interès per posar el tema a debat i tenir tota la informació sobre la taula abans de poder prendre cap decisió en ferm. Per això s’ha creat una comissió, integrada per representants de tots els grups polítics comarcals, un representant del Consell Comarcal i un altre dels alcaldes independents, per avançar en aquesta qüestió.

La tasca de la comissió consistirà en fer una radiografia de la situació actual del sector funerari al Bages per saber com operen les funeràries, preus dels serveis, pràctiques de les empreses, etc. A més, es demanarà suport a l’Autoritat Catalana de la Competència per analitzar el sector i detectar qualsevol tipus de pràctiques que puguin anar contra la lliure competència i encarir el preu dels serveis, ja que, segons explica Ferran Estruch, president del Consell d’Alcaldes, “no té gaire sentit que el Bages siguem una de les comarques de Catalunya amb més tanatoris i, alhora, tinguem els preus més alts”.

A partir d’aquesta diagnosi, i amb tota la informació sobre la taula, el Consell d’Alcaldes haurà de decidir els propers passos a seguir i concretar la necessitat i viabilitat de tenir un servei funerari públic al Bages.

Al Consell d’Alcaldes d’ahir hi van assistir la majoria d’alcaldes de la comarca i van participar-hi l’alcalde de Solsona, David Rodríguez, i el tinent d’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, que van parlar de les seves experiències en la gestió pública de serveis funeraris. També hi va intervenir el director general de l’Autoritat Catalana de la Competència, Marc Realp. Estruch ha destacat que va ser un debat “enriquidor, amb intercanvi d’experiències. Un debat d’interès sobre un tema que preocupa els alcaldes i la ciutadania de la comarca”.