El projecte Ocupació al Bages Industrial està finançat per la Diputació de Barcelona i hi intervenen ajuntaments, patronats i centres de formació

El Consell Comarcal del Bages ha signat un conveni per posar en marxa el projecte Ocupació al Bages Industrial, un pla de desenvolupament local amb finançament públic-privat per a l’impuls de la indústria metal·lúrgica i/o auxiliar d’automoció en la comarca del Bages. El projecte compta amb la col·laboració de diversos ajuntaments, entitats empresarials i centres de formació de la comarca, i amb el finançament de la Diputació de Barcelona.

El programa s’adreça a persones desocupades que volen desenvolupar la seva trajectòria professional en l’àmbit industrial, i a empreses del sector industrial amb almenys un centre de treball a la comarca del Bages.

Ocupació al Bages Industrial té com a objectiu promoure la inserció laboral en sectors d’activitat industrial amb un fort arrelament local, potencialment generadors d’ocupació, amb una alta competitivitat i amb capacitat exportadora, que es trobin ubicats en un sistema productiu local.

Així, a la comarca del Bages, i sota el lideratge de l’Ajuntament de Manresa i la Patronal Metal·lúrgica del Bages, s’ha definit un pla comú en què també participen el Consell Comarcal i els següents ajuntaments: Cardona, Solsona, Sant Joan de Vilatorrada, Santpedor, Sant Fruitós de Bages, Artés, Castellbell i el Vilar, Sallent, Sant Salvador de Guardiola, Navarcles, El Pont de Vilomara i Rocafort, i Sant Vicenç de Castellet. També hi intervenen la Fundació Lacetània, EPSEM-UPC, PIMEC i la Cambra de Comerç i Indústria de Manresa.

Els tres eixos d’actuació

El projecte Ocupació al Bages Industrial es basa en tres eixos d’actuació: qualificació professional, millora de la competitivitat empresarial i concertació institucional.

El primer, les accions de formació, persegueix la formació d’alta qualitat en les àrees més demandades per les empreses del sector. La qualificació laboral es realitza seguint el model dual, mitjançant el qual l’adquisició de coneixements passarà per la integració de l’alumne en la dinàmica de l’empresa. És previst que es creïn al voltant de 120 places de formació, 20 per cadascun dels sis cursos programats. Es faran cursos d’operacions auxiliars de fabricació mecànica, mecanització amb CNC, verificació tridimensional, disseny de 3D, administratiu en temes de comerç internacional, i d’organització industrial.

El segon eix del projecte es recolza en la millora de la competitivitat empresarial mitjançant la recerca de personal qualificat i adequat a les necessitats de les empreses del sector; creació d’una borsa de treball específica del sector industrial de la metal·lúrgica per agilitzar i flexibilitzar la intermediació laboral; creació d’ajuts econòmics específics a la contractació en el marc del programa; i promoció de la recerca i la innovació donant suport a la realització de mestratges industrials de R+D.

El tercer pilar consisteix en la concertació institucional, cercant la participació del màxim nombre de representants institucionals, territorials i sectorials, per treballar per un objectiu comú.

Comparteix

image_pdfExporta a PDF