La Casa Flors Sirera de Manresa acull el primer plenari del curs en un acte dinamitzat per Manel Justícia i que va comptar amb la presència de representants del Consell de les Persones Grans del Bages.

El Consell d’Infants del Bages, convocat pel Consell Comarcal, va celebrar el dilluns 27 de novembre el primer plenari del curs amb l’objectiu d’establir les bases del projecte que es treballarà enguany des d’aquest òrgan de participació: preparar filmacions que mostrin situacions de bon tracte. Aquesta iniciativa, estretament lligada a la campanya ‘Tracta’m bé’ que s’impulsarà properament des de l’Àrea d’Inclusió Social, neix amb el doble propòsit de denunciar i ajudar a identificar situacions de maltractaments i fomentar el bon tracte i els valors positius cap a tots els col·lectius, com a mètode per prevenir situacions de maltractament.

El conseller comarcal de l’Àrea d’Educació, Eloi Hernàndez, expressa que “és essencial que els infants puguin exercir el seu dret a participar i expressar les seves reflexions i opinions, així com proposar accions concretes per transformar i millorar l’entorn”. I afegeix que “la funció pedagògica, instructiva i didàctica dels consells d’infants permet seguir avançant cap a una societat més justa, integradora i cohesionada”.

Durant la sessió, dinamitzada per Manel Justícia i en la qual van intervenir representants de la Comissió Permanent del Consell de les Persones Grans del Bages, una norantena de nens i nenes de set Consells d’Infants -Artés, Callús, El Pont de Vilomara, Manresa, Sallent, Santpedor i Sant Joan de Vilatorrada- van realitzar activitats de dinàmica grupal per afavorir la identificació de situacions vinculades als dos grans eixos de treball d’aquest projecte.

Després que grans i petits treballessin conjuntament en grups reduïts per fer aflorar noves propostes de prevenció i sensibilització, el debat, la reflexió i la posada en comú de les situacions va evidenciar la necessitat de fomentar valors de cura i respecte i actituds com la paciència, la tolerància i la no discriminació per raons d’edat. La promoció de l’educació afectiva va ser un altre dels temes tractats.

Un cop realitzada aquesta primera sessió a la Casa Flors Sirera de Manresa, aquest òrgan de participació celebrarà un segon plenari a finals del mes de gener per compartir el treball realitzat en cadascun dels Consells d’Infants dels municipis participants i delimitar actuacions concretes. En aquest sentit, l’objectiu és que cadascun d’ells prepari filmacions que seran emeses durant el tercer i darrer plenari, que tindrà lloc al llarg del tercer trimestre escolar.

2017-11-29T11:21:50+00:00 dimecres, 29 de novembre de 2017|