Davant la desmesurada i desproporcionada ordre de presó sense fiança per als presidents d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, l’ens comarcal mostra el rebuig i estupefacció davant la intolerable decisió presa per la magistrada de l’Audiència Nacional.

El Consell Comarcal del Bages condemna i denuncia enèrgicament aquesta interlocutòria i exigeix la posada en llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez de manera immediata, empresonats per ser organitzadors de manifestacions pacífiques i cíviques. No es pot concebre que en ple segle XXI un estat membre de la Unió Europea actuï d’aquesta forma i converteixi persones pacífiques en presos polítics.

L’ingrés a la presó dels líders de l’ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, és un atac als drets fonamentals i a les bases més elementals de les garanties democràtiques; una decisió que, sens dubte, posa en perill la llibertat d’expressió i de manifestació.

El Consell Comarcal, a més, també vol mostrar el suport al major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, i a la intendent Teresa Laplana, que també han sigut privats d’algunes llibertats davant les greus acusacions que se’ls atribueix i que no s’ajusten, en cap cas, a la realitat política i social del país.

El Consell Comarcal del Bages, doncs, mostra la seva solidaritat amb les persones encausades i les seves famílies i continua fent una crida a la mobilització pacífica de totes les persones que creuen en la democràcia i la llibertat d’expressió.

2017-10-17T12:12:40+00:00 dimarts, 17 d'octubre de 2017|