El Ple aprova en sessió extraordinària una moció urgent per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya anunciada pel govern espanyol.

La sessió plenària del Consell Comarcal del Bages, celebrada aquest dimecres 25 d’octubre, ha aprovat una moció urgent presentada per CiU i ERC-AM per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya. D’aquesta manera, l’ens comarcal condemna la violació de drets fonamentals a través de les mesures repressives impulsades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola. Tanmateix, el ple del Consell Comarcal del Bages manifesta a través d’aquesta moció el seu suport al Govern i al Parlament de Catalunya.

La moció aprovada pel Consell Comarcal del Bages consta d’un total de quatre punts:

Primer. Manifestar el suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d’Octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum d’Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República aprovades pel Parlament de Catalunya.

Segon. Condemnar la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes.

Tercer. Instar el Govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya que ja estan portant a terme i que volen reblar amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola.

Quart. Comunicar aquest acord al President de la Generalitat de Catalunya, a la Presidenta del Parlament de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis, a l’Associació de Municipis per la Independència, al Govern espanyol i als grups polítics del Parlament de Catalunya.

El primer dels punts s’ha aprovat amb els vots a favor de CiU, ERC-AM, CUP, GMCD, l’abstenció d’ICV-E i el vot en contra del PSC. El segon, tercer i quart punts de la moció han estat aprovats per unanimitat.

2017-10-25T19:17:41+00:00 dimecres, 25 d'octubre de 2017|