Les contractacions estan subvencionades pel Programa Treball i Formació del Servei d’Ocupació de Catalunya i estan adreçades a persones de 45 o més anys en situació d’atur que hagin exhaurit la prestació i/o subsidi per desocupació

El Consell Comarcal del Bages ha contractat 24 persones a través de les subvencions del Programa Treball i Formació del SOC per incorporar-les com a reforç als serveis de transport i menjador escolar que gestiona el Consell. Aquestes subvencions provenen del Servei Públic d’Ocupació  i són cofinançades pel Fons Social Europeu en un 50% a través del Programa operatiu FSE de Catalunya 2014-2020. Els contractats són persones més grans de 45 anys que havien exhaurit la prestació i/o subsidi per desocupació. Donaran suport a la plantilla ja existent de monitors de transport i menjador durant 6 mesos i provenen dels següents municipis: Artés, Avinyó, Balsareny, El Pont de Vilomara i Rocafort, Navarcles, Navàs, Sallent, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada,  Sant Vicenç de Castellet, Santpedor i Súria.

Les tasques en el servei escolar de transport són la vigilància i acompanyament de l’alumnat des de la parades establertes com a punts d’origen fins a l’entrada del recinte escolar, al començament de l’horari lectiu, i el transport des del centre escolar fins als respectius punts de parada, un cop finalitzada la jornada escolar. Han de tenir cura  dels infants durant tot el trajecte i, en el cas d’alumnes d’educació infantil i primària, portar els usuaris en ordre fins a un punt acordat a l’interior del recinte escolar on se’ls deixa sota la vigilància de la persona designada.

Pel que fa al servei escolar de menjador, inclou el monitoratge, la vigilància i les activitats pedagògiques que es duen a terme en la franja horària no lectiva del migdia, des que acaben les classes del matí fins que comencen les de la tarda.

El Programa inclou una acció formativa professionalitzadora de 150 hores que els facilitarà l’obtenció del títol de monitor/a de lleure infantil i juvenil. Al marge d’aquesta formació també rebran formació sobre atenció sanitària per part de personal tècnic de Creu Roja, sobre seguretat viària per part del Mossos d’Esquadra, sobre el funcionament del servei de menjador i sobre el protocol d’actuació en el transport escolar.

2017-05-15T15:53:12+00:00 dijous, 12 de gener de 2017|