El plenari aprova una moció en defensa de les institucions catalanes i en contra dels atacs continuats a les llibertats individuals i col·lectives efectuats pel govern espanyol els darrers dies.

La sessió plenària del Consell Comarcal del Bages, celebrada aquest dilluns 25 de setembre, va aprovar una moció presentada per CiU de rebuig a l’estat de setge amb els vots a favor de CiU, ERC, ICV-E i CUP i l’abstenció del PSC, que va demanar la votació dels punts per separat per poder rebutjar i condemnar l’actitud del govern espanyol. El president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, manifesta que “el nostre deure com a institució pública compromesa amb la democràcia i la llibertat és estar al costat dels alcaldes i alcaldesses del Bages i els nostres representats catalans; ens sentim convocats a defensar drets fonamentals greument retallats pel govern espanyol com el de la llibertat d’expressió i el de la llibertat d’iniciativa política”.

Tal com exposa la moció, el Consell Comarcal “condemna i rebutja l’actitud del govern espanyol, els atacs continuats a les llibertats individuals i col·lectives, a les institucions catalanes i als nostres representants polítics que han estat escollits de forma democràtica i que compleixen amb el compromís que van adquirir previ a ser escollits”. Al mateix temps, el text també expressa el suport a les institucions catalanes i a les mobilitzacions “que s’han produït i es produiran al llarg dels propers dies en defensa dels drets i llibertats democràtiques”.

Una de les referències importants de la moció és la referida a la promoció d’actituds pacífiques, tot deixant clar que es “rebutja tot acte de violència, física o verbal, cap a qualsevol ciutadà, representant polític o social, sigui quina sigui la seva opció política, o el suport o no al referèndum, així com la violència, física o verbal, contra funcionaris, treballadors d’empreses privades i públiques”.

Els acords de la moció, que es poden llegir íntegrament aquí, es traslladaran a l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), el Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat.

2017-09-26T14:56:22+00:00 dimarts, 26 de setembre de 2017|