Del 24 al 27 d’abril (de dilluns a dijous vinent), Manresa acull la Fira de l’Estudiant, que enguany celebra la 25a edició i estrena ubicació al Palau Firal. El certamen té com a objectiu oferir recursos que ajudin a prendre decisions en l’àmbit acadèmic i professional. S’oferiran diverses activitats (xerrades, tallers…) per donar a conèixer itineraris formatius, així com tot el que cal saber respecte de batxillerats, cicles formatius de grau mitjà i superior, universitats, etc. La Fira és liderada pel departament d’Ensenyament de la Generalitat amb la coorganització del Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa, i la col·laboració de diverses entitats i centres educatius.

Els continguts de la Fira de l’Estudiant són d’especial interès per a l’alumnat de 4t d’ESO, batxillerat, cicles formatius i programes adreçats a alumnes que no superin l’ESO. Així mateix, la visita també pot ser molt adequada per aquell alumnat que vulgui canviar d’estudis i per aquelles persones que vulguin retornar al sistema educatiu des del món laboral. El proper dilluns 24 d’abril a les 11 h, es donarà el tret de sortida de la Fira de l’Estudiant amb un acte inaugural presidit per l’Honorable Consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz. També es comptarà amb l’assistència de la consellera comarcal d’Ensenyament, Èlia Tortolero, i la presència de representants de les institucions col·laboradores.

Tal com va explicar el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, en la presentació de la fira, el Consell gestiona i financia el transport dels alumnes de tots els centres educatius de la comarca que visiten el certamen. També s’encarrega de l’edició i impressió d’un llibret que recull tota l’oferta formativa que es presenta a la Fira; gestiona l’estand de mobilitat internacional en què es difón el projecte de voluntariat europeu que permet als joves del Bages fer estades de voluntariat en diversos països; i s’impulsen altres activitats com una jornada adreçada a pares o el suport a la iniciativa de repartir 3.000 carnets joves per part de la Direcció General de Joventut, i l’activitat per a joves “Embolica’t pel teu futur”.

La Fira passarà enguany dels 19 estands de l’any passat a 23, hi haurà representats 35 centres educatius de les comarques centrals i es preveu l’assistència d’uns 3.000 joves.

Explicacions dels itineraris formatius

La Fira compta amb diferents espais. A l’entrada, on es durà a terme la visita i l’acollida, cada grup serà atès per un responsable de l’organització, en torns de 20 minuts, en els quals se’ls hi explicarà  els diversos itineraris formatius i el contingut de la Fira (entre 10 i 15 minuts).

A l’illa central hi haurà tota la informació del sistema educatiu: batxillerats, cicles formatius de grau mitjà i superior, universitats… i els estands dels centres expositors, amb les ofertes formatives dels cicles formatius, els batxillerats específics i els estudis universitaris. En aquesta 25a edició, hi participen com a convidades les comarques de l’Anoia i d’Osona, que presentaran la seva oferta educativa.

Igualment, els estudiants tindran l’opció de ser assessorats de forma individual per  un equip de psicopedagogs que els ajudaran a escollir una opció acadèmica.

L’Horari de visita a la Fira de l’Estudiant serà de 9 a 14 h (el dilluns, dimarts, dimecres i dijous) i de 15 a 19 h (dilluns, dimarts i dijous).

Es pot veure el programa detallat d’activitats a https://firaestudiant2017.wixsite.com/firaestudiantmanresa

2017-04-21T14:01:19+00:00divendres, 21 d'abril de 2017|