Les contractacions i la formació estan subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya, van adreçades a persones en situació d’atur: la línia A per a persones no beneficiàries de cap prestació i/o subsidi i la línia B per a persones beneficiàries de la renda mínima d’inserció

El Consell Comarcal del Bages ha contractat un total 41 persones a través de les convocatòries del Programa Treball i Formació del SOC per donar suport a diferents  serveis que presta l’entitat. Aquesta contractació subvencionada inclou una formació que han de rebre totes les persones contractades.

Aquesta formació ha estat adaptada a cada lloc de treball amb l’objectiu de complementar l’adquisició d’experiència laboral amb la formació tècnica necessària per incrementar el grau d’ocupabilitat. Gràcies a aquesta combinació, les persones participants han de poder trobar feina més fàcilment una vegada finalitzin els seus contractes laborals.

Les 8 persones contractades per donar suport al Servei d’Atenció Domiciliària dels serveis socials -dels ajuntaments d’El Pont de Vilomara, Monistrol de Montserrat, Navarcles, Sallent, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Súria i Cardona- van realitzar a finals de febrer una formació de 25 hores encaminada a adquirir competències transversals. Concretament van fer 15 hores de competències digitals i 10 hores de prevenció de riscos laborals.

Les 24 persones contractades per donar suport al servei de transport i menjador escolar estan fent un curs amb certificat de professionalitat de 150 hores de dinamització d’activitats de lliure educatiu infantil i juvenil i, si realitzen una memòria que hauran d’entregar en acabar el contracte, obtindran el títol que les habilita per treballar en el sector del lleure com a monitores. Aquest curs va iniciar-se el passat mes de febrer i és previst que finalitzi a finals de maig.

Finalment, les 9 persones contractades com a auxiliars administratives estan cursant des de principis de març una formació amb reconeixement parcial de certificat de professionalitat d’operacions auxiliars de serveis administratius i generals. Aquesta formació els permet obtenir un dels mòduls formatius els tres que conformen el certificat de professionalitat, el de Tècniques administratives bàsiques d’oficina.

Les contractacions i la formació estan finançades pel Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el Fons Social Europeu i el Servicio Público de Empleo Estatal.

2017-05-15T15:38:16+00:00divendres, 21 d'abril de 2017|