El Ple del Consell també aprova el conveni per a l’execució del projecte ‘El geoturisme com a eix vertebrador per la dinamització turístic i econòmica del Bages’ en aquells municipis de la comarca beneficiaris del Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

El Ple del Consell Comarcal del Bages va aprovar dilluns 27 de novembre una modificació de les àrees de gestió de l’organisme per al mandat 2015-2019, així com el nou règim de retribucions i indemnitzacions dels càrrecs de l’ens.

El nou organigrama del Consell Comarcal del Bages per al mandat 2015-2019 incorpora destacades novetats. La primera d’elles implica l’àrea de vicepresidència primera, que passarà a ser assumida per Joan Badia juntament amb les àrees de Promoció Comarcal i Dinamització Socioeconòmica i d’Ocupació.

Mentrestant, se suprimeix la vicepresidència cinquena, augmenten les àrees de gestió a càrrec del president del Consell -la dedicació del qual s’incrementa del 50% al 58%- i es crea l’àrea de Presidència, que inclou secretaria, serveis generals, registre i atenció al públic. Els canvis en l’organigrama van quedar aprovats amb els vots a favor d’ERC-AM, ICV-E i el Grup Mixt Demòcrates; els vots en contra del PSC-CP; i les abstencions de CiU i la CUP-PA.

En paral·lel, el Ple també va donar validesa al nou règim de retribucions i indemnitzacions dels càrrecs de l’ens, que comportarà un estalvi global de 9.000€. Aquest dictamen va quedar validat mitjançant el vot de qualitat del president del Consell; amb els vots a favor d’ERC-AM, CUP-PA, ICV-E i el Grup Mixt Demòcrates; els vots en contra de CiU i PSC-CP; i l’abstenció d’un membre de la CUP-PA.

Nova aposta per a la dinamització econòmica i turística del Bages

Durant el Ple del Consell Comarcal del Bages celebrat dilluns 27 de novembre, també es va aprovar el conveni que permetrà implementar en tots aquells ajuntaments de la comarca que són beneficiaris del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) el projecte ‘El geoturisme com a eix vertebrador per la dinamització turística i econòmica del Bages’, que pretén posar en valor el patrimoni arquitectònic i geològic i els productes turístics del territori.

El pla beneficiaria un total de nou municipis bagencs (Artés, Avinyó, Callús, Cardona, Navàs, Sallent, Sant Fruitós del Bages, Sant Vicenç de Castellet i Santpedor) i permetrà desenvolupar en cadascun d’aquests pobles actuacions concretes com supressions de barreres arquitectòniques; condicionament, rehabilitació i reforma d’edificis i punts d’interès turístic; o millora dels espais de divulgació turística.

Per últim, el Ple va consensuar el manifest en contra de la violència de gènere i va aprovar una moció presentada per CiU a favor de l’alliberament dels presos polítics.