Una dotzena d’ajuntaments han participat a la reunió convocada aquest migdia per coordinar l’atenció a les persones refugiades que arribaran a la comarca

El Bages es referma en la seva voluntat de ser comarca d’acollida de persones refugiades. Així ha quedat de manifest aquest migdia, quan una dotzena d’ajuntaments de la comarca s’han reunit convocats pel Consell Comarcal per tractar diferents aspectes relacionats amb l’acollida i la integració de les persones refugiades, en una trobada en què s’ha decidit crear una taula de coordinació comarcal, una experiència pionera a Catalunya.

La trobada ha estat encapçalada pel president del Consell Agustí Comas, el conseller d’Acció Social i Ciutadania, Albert Marañón i la regidora d’Acció Social i Cooperació de l’Ajuntament de Manresa, Àngels Santolària, i ha comptat amb la participació del coordinador del Comitè d’Acollida de persones refugiades de Catalunya, Àngel Miret, i el director territorial a Catalunya de Dianova, entitat que s’encarrega de l’acollida de les persones refugiades a Manresa, Toni Tort.

La reunió ha servit per posar sobre la taula la situació actual de la comarca pel que fa a la rebuda de persones refugiades i explicar als ajuntaments quin serà el següent pas pel que fa a la integració de les persones que arribin, un cop s’acabi el seu temps d’estada a Manresa. En aquest moment serà quan els municipis hauran d’estar preparats per acollir i atendre les persones refugiades en aspectes com l’habitatge, l’escolarització, l’atenció sanitària o la recerca de feina.

2017-01-30T09:13:07+00:00dilluns, 12 de desembre de 2016|