Un total de 23 empreses i entitats del territori han rebut aquesta identificació en un acte celebrat aquest dimarts 13 de març a la Casa Llotja de Mar de Barcelona.

La Diputació de Barcelona ha impulsat, conjuntament amb l’Institut de Turisme Responsable i la cambra de Comerç de Barcelona, l’acte d’entrega dels distintius del “Compromís per la sostenibilitat Biosphere”, que s’han atorgat a 245 empreses i serveis de la demarcació de Barcelona, 23 dels quals per a iniciatives turístiques del Bages. El conseller de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Bages i president del Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central, Josep Canals, ha acompanyat els representants de les empreses i entitats reconegudes durant l’acte i ha assegurat que “el Bages aposta fermament pel turisme sostenible, tal com s’evidencia amb aquest distintiu que reconeix les iniciatives que treballen per afavorir el turisme responsable“.

La certificació “Compromís per la sostenibilitat Biosphere” és un programa a escala mundial de qualitat i sostenibilitat turística que, a la comarca del Bages, està impulsat i coordinat conjuntament pel Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona. Aquest programa, que va néixer amb el suport de Nacions Unides a través de la primera Conferència Mundial de Turisme Sostenible, és un segell que, en el cas concret del Bages, va acompanyat també del distintiu d’empresa/equipament adherit al Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central.

Empreses i entitats reconegudes

Les empreses i equipaments del Bages reconeguts pel seu compromís amb el turisme responsable han estat les següents: Alberg de Castelladral, Artrip Experience, Bodegas Abadal, Ca la Pilar, Cal Carter, Cardona Turisme, Castell del poble vell de Súria, eco-rail del Cardener, El Mas de Castelltallat, el Salt Casa Rural i de Colònies Mura, Museu de la Tècnica de Manresa, Gaià-guies, Heretat Oller del Mas, Hostal Restaurant Guilleumes, Hostal Soler, Hotel 1948 Manresa, Hotel Bremon, La Brocada Serveis, Les Corts de Biosca, Mas de la Sala, Oficina de Turisme de Rajadell, Oficina de Turisme de Súria i Oli Migjorn. A més, la Berta Perich, com a representant de Cal Carter de Mura, ha presentat breuement davant els assistents la seva experiència personal com a empresa adherida a aquest programa.

En una sessió que ha comptat amb la participació de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, el regidor d’Empresa i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, i el president de l’Institut de Turisme Responsable, Tomás Azcárate, durant l’acte d’entrega dels distintius s’ha posat de manifest que aquest programa permet millorar la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics de la demarcació, generar contactes i col·laboracions entre diferents empreses turístiques que hi participen i incidir en l’orientació de l’empresa vers el client i la seva satisfacció.

Canals felicita les empreses i entitats del territori reconegudes i emplaça a la resta d’agents públics i privats del sector a seguir unint esforços perquè el Bages esdevingui una destinació de referència, tot seguint criteris de sostenibilitat i qualitat. “Des del Consell Comarcal, Bages Turisme i Geoparc treballem conjuntament per augmentar la competitivitat de les empreses turístiques de la comarca. Per això, participar en programes com aquest contribueix significativament a millorar en la gestió mediambiental del nostre territori i la protecció del patrimoni cultural”, conclou el conseller comarcal i president del Geoparc.