La campanya del 25 de novembre, Dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones, porta actes a diferents municipis en què s’utilitzaran sabates vermelles en record de les víctimes

Amb el lema “Aquestes sabates ja no caminen. Camina tu perquè no torni a passar” s’encapçala la campanya comarcal contra la violència masclista al Bages, coincidint amb el 25 de novembre i organitzada pel Consell Comarcal. La campanya d’enguany gira entorn a les sabates vermelles com a símbol de rebuig a la violència i de record de les víctimes. S’ha proposat als municipis que en l’acte central de la campanya utilitzin tantes sabates vermelles com víctimes (dones i fills/es) es recomptin fins a aquell dia (a mitjan novembre, eren trenta-nou víctimes, incloent un  infant.). A cada sabata s’escriurà el nom d’una dona assassinada, en record a les víctimes de la violència masclista.

Des del SIAD (el Servei d’Informació i Atenció a la Dona) es facilita esprai vermell als municipis perquè puguin pintar les sabates. A partir d’aquesta primera idea, cada municipi adaptarà la proposta. En alguns es faran tallers per pintar sabates; en d’altres es fa participar els infants a la campanya fent dibuixos de sabates; en d’altres es busca la  implicació de comerços i entitats… A més, el Consell Comarcal del Bages ha editat 500 cartells que s’han repartit als diferents municipis.

El conseller comarcal d’Acció Social i Ciutadania, Albert Marañón, ha presentat la campanya del 25 de novembre d’enguany aquest matí en roda de premsa, acompanyat per la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, Esther Sánchez, que ha explicat els actes que es duran a terme en aquest municipi.

El manifest del 25 de novembre, fet pels joves

Una de les novetats destacades de la campanya d’aquest any és que el manifest que es llegirà als pobles no serà el manifest institucional, sinó que serà un text escrit per joves del mateix municipi. Des de diferents Ajuntaments, i amb el suport del Consell Comarcal, s’ha convocat el primer “Concurs de manifest”, que s’ha fet entre els alumnes de cada municipi (ESO, Batxillerat i Cicles de Grau Mitjà i, en cas que el municipi no tingui institut, alumnes de 6è de primària).

Els participants han hagut d’escriure un text breu de rebuig a la violència contra les dones i a la submissió per part d’aquestes; i reflectir relacions de parella basades en el respecte mutu, la resolució pacífica de conflictes i la igualtat d’oportunitats entre dones i homes.

Els guanyadors seran els encarregats de llegir el manifest al seu municipi durant l’acte central del 25 de novembre, i rebran un llibre de regal. A més, les obres concursants podran ser exposades als Ajuntaments o biblioteques municipals.

Divendres 25, acte al Consell Comarcal

Paral·lelament als actes que s’organitzaran en cada municipi, el mateix divendres 25, a 2/4 de 2 del migdia, es farà l’acte central al vestíbul del Consell Comarcal del Bages, en què es llegirà el manifest i s’exposaran les sabates pintades de vermell en record a les víctimes de la violència masclista.

2017-01-30T09:13:09+00:00 dilluns, 21 de novembre de 2016|