El divendres 14 es projectarà a Navarcles, i el dissabte 15, a Manresa. Les entrades tenen un cost mínim de 5 euros i la recaptació anirà íntegrament a ProActiva Open Arms

Astral és el nom del vaixell que la ONGD Proactiva Open Arms utilitza per al salvament de refugiats que travessen el Mediterrani. L’equip del programa televisiu “Salvados”, amb Jordi Évole al capdavant, n’ha fet un documental que es preestrenarà en centenars de cinemes arreu de l’estat espanyol per recaptar fons que aniran destinats íntegrament a l’ONG. Al Bages, Manresa i Navarcles acolliran la preestrena del film els dies 14 i 15 d’octubre, i les entrades costaran 5 euros.

La iniciativa arriba a la comarca de la mà de Consell Comarcal del Bages, Ajuntaments de Manresa i Navarcles, Consell de Solidaritat de Manresa, Cineclub Manresa i CLAM Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles. Els passis seran el divendres 14 d’octubre a Navarcles, a les 21.30 h, al Teatre Auditori Agustí Soler i Mas (les entrades es poden comprar anticipadament a http://navarcles.fila12.cat); i el dissabte 15 d’octubre, a la sala de la Plana de l’Om, a les 21.45, en el marc dels actes de la 22a Manresa Solidària.

El documental se centra en l’Astral, un veler que havia estat utilitzat com a luxós vaixell d’oci fins que el seu propietari, conscient del drama dels exiliats que intentaven arribar a Europa, el va cedir a ProActiva Open Arms. Després d’un complex procés de remodelació, es va convertir en un vaixell de vigilància i salvament que opera, principalment a les costes de Líbia. L’equip de “Salvados” el va acompanyar en la seva primera operació de rescat.

ProActiva Open Arms és liderada per Òscar Camps, Premi Català de l’any 2015 per la tasca d’ajuda als refugiats i immigrants. L’entitat també va ser distingida amb el Premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat en el marc de l’edició del Festival CLAM 2016.

L’Astral es va posar en funcionament el setembre del 2015 i, fins ara, ja ha salvat 300.000 vides al mar. Amb la seva tasca imprescindible de salvament marítim, Proactiva Open Arms evidencia la vulneració de drets de les persones refugiades i difon el missatge que les accions de petits grups de persones i la reacció de la societat civil continua sent bàsica a l’hora de donar resposta als drames humanitaris.

2017-01-30T09:13:18+00:00 dilluns, 10 d'octubre de 2016|