Atenció presencial a l’ Oficina Jove del seu municipi (cita prèvia)

619 142 752
grauba@ccbages.cat

Servei adreçat als i les joves de 16 a 29 anys de la Comarca del Bages

El Consell Comarcal del Bages, disposa d’un nou servei d’atenció als joves d’entre 16 i 29 anys en el marc del programa Referents d’Ocupació Juvenil, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). El programa té com a objectiu “facilitar i acompanyar la transició de persones joves des del sistema educatiu al sistema laboral i ocupacional”.

Les funcions principals del referent d’ocupació són la coordinació entre els agents del territori i l’atenció directa a les persones joves. Aquest és un dels diversos serveis que ofereix el Consell Comarcal, depenent de l’àrea d’educació, cultura i joventut.

Programa d’àmbit català

La convocatòria del programa Referents d’Ocupació Juvenil s’ha iniciat a finals de desembre i inclou un equip de 79 persones arreu de Catalunya que treballen amb l’objectiu d’apropar-se als joves, d’incentivar la continuïtat formativa i de preparar-los per facilitar les transicions entre el món educatiu i laboral.

El programa es pot reforçar en molts casos amb les dinàmiques que molts municipis i comarques ja estaven desenvolupant amb l’objectiu de reduir l’abandonament escolar prematur, i en d’altres casos, crear-les des de zero si és necessari.

Al Bages, aquesta figura estarà ubicada a la Oficina Jove del Bages i de forma itinerant als diferents municipis de la comarca i dona continuïtat a la tasca iniciada per la impulsora de la Garantia Juvenil, que ja era un referent pels joves usuaris.

Les persones interessades poden demanar cita prèvia per ser ateses a l’Oficina Jove de Manresa o al seu municipi trucant o enviant un whatsapp al 619 142 752 o un correu electrònic a grauba@ccbages.cat