El Consell Comarcal va organitzar una jornada a la qual van assistir una quarantena de representants d’Ajuntaments per valorar el nivell d’adaptació dels municipis a la normativa

Una quarantena de persones dels Ajuntaments del Bages van assistir a la  jornada sobre Administració Electrònica convocada pel Consell Comarcal en què va participar també el Consorci d’Administració Oberta de Catalunya, amb l’objectiu de facilitar informació jurídica i tecnològica als municipis per tal que coneguin les noves lleis de procediment administratiu i puguin valorar l’estat de l’administració electrònica al seu municipi i el nivell d’adaptació a la normativa.

Una de les dades més rellevants fetes públiques durant la jornada és l’estalvi econòmic que suposa per als municipis la utilització de l’Administració electrònica. Les xifres presentades per l’AOC situaven en més de 427.000 euros l’estalvi global del 2016 en aquells municipis on se n’ha fet més ús: Manresa, Sant Fruitós de Bages, Artés, Navarcles, Sant Vicenç de Castellet, Sant Joan de Vilatorrada, Santpedor, Sallent, Cardona i Avinyó.

La sessió ha posat de relleu que la majoria d’Ajuntaments tenen disponibles les eines necessàries per poder disposar de serveis d’administració electrònica que garanteixin els compliments de les lleis en aquest àmbit. Però s’observa que encara hi ha dificultats per consolidar l’ús de totes elles com a eina habitual de treball. Per això s’ha proposat la formació dels treballadors municipals i començar a utilitzar l’Administració electrònica en procediments concrets i posteriorment generalitzar-la.

En general, en els àmbits on es detecten més mancances d’ús són les eines de gestió d’expedients acompanyades d’una metodologia de treball comuna entre totes les administracions, els taulers electrònics d’anuncis i edictes i les notificacions electròniques. En canvi, l’ús de l’Administració electrònica està molt més consolidat en el perfil del contractant o la factura electrònica.

2017-01-30T09:13:08+00:00 dilluns, 5 de desembre de 2016|