Pla Industrial del Bages 2017-09-15T09:36:42+00:00

Pla Industrial del Bages

L’Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages, amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona, i amb l’ajut de la consultora Eurecat (Centre Tecnològic de Catalunya), han elaborat recentment un Pla Industrial del Bages. L’objectiu d’aquest Pla és marcar les línies estratègiques a tenir en compte per part de l’Administració per impulsar el creixement i la modernització de la indústria  i per millorar la competitivitat del territori.

En la redacció del Pla també s’han implicat els agents econòmics i socials de la comarca: Administració Pública, Universitats, centres de R+D+i, centres de formació, i agrupacions empresarials i patronals. Per realitzar l’anàlisi del territori s’han fet més de 25 entrevistes amb agents del territori i la indústria i una reunió d’Associacions Empresarials de Polígons del Bages a la que van assistir més de 50 persones.

Aquest Pla estratègic s’ha conceptualitzat per a reforçar la competitivitat de la indústria bagenca i el seu posicionament nacional i internacional així com per millorar les infraestructures,  les telecomunicacions i els polígons d’activitat econòmica, augmentar la disposició de parcel·les de sòl industrial de grans dimensions  i facilitar l’obtenció de crèdit per a l’impuls de nous projectes empresarials.

El Pla Industrial del Bages que és un document amb un termini temporal de quatre anys, inclou tres eixos estratègics: Eix 1 Territori, Eix 2 Persones i Eix 3 Smart Bages. Les línies de treball contemplen: l’aposta per polígons d’activitat econòmica sostenibles; facilitar la implantació d’empreses al territori; afavorir la internacionalització de les empreses; millorar les infraestructures; fomentar la innovació; afavorir el creixement de les PIMES; fomentar l’associacionisme empresarial i fomentar l’emprenedoria.

Responsable del servei:
Isabel Ledesma Fernandez

Contacte:
Tel: 93 693 03 83
peconomica@ccbages.cat

Horari:
De 8.00 a 15.00 h. (de dilluns a divendres)
De 15.30 a 18.00 h. (dilluns)