Després que diversos alcaldes de Convergència i Unió que formaven part del Ple del Consell Comarcal del Bages fessin pública la seva voluntat de renunciar al càrrec per deixar pas a d’altres companys i després que aquesta renúncia s’hagi fet efectiva en el ple del Consell Comarcal d’aquest vespre, l’equip de govern de l’ens, format per ERC, PSC i ICV, volem manifestar el següent:

  1. Aquest procés i la manera com s’està duent a terme dóna objectivament una imatge de devaluació i poca importància del Consell Comarcal de Bages, que sembla que es considera com “un lloc de pas” i no un òrgan de govern i de decisions que afectin el territori de la comarca. L’aparent manca de serietat i l’absència de compromís per part de CiU (PDeCAT) envers el Consell Comarcal és preocupant.
  1. En aquests moments, 5 dels 12 representants del grup comarcal de CIU que formaven part del ple del Consell Comarcal han demanat el seu relleu (tot i que no tots en el mateix moment ni per la mateixa causa) i un altre és baixa perquè deixa el seu càrrec com a regidora. A més, hi ha membres suplents, que haurien d’entrar a formar part del Ple del Consell, que sembla que també hi estan renunciant.
  2. Fa uns mesos el grup de CIU havia demanat entrar al govern, i hi havien hagut diversos contactes per explorar aquesta via que al final no va reeixir. Per tant, si, tal com s’ha dit públicament, la voluntat del PDeCAT era renunciar al càrrec a mitja legislatura, creiem que el fet de no haver-ho esmentat en cap moment de les negociacions demostra una falta de rigor i compromís envers l’ens comarcal i les persones que en formen part.
  1. La situació que s’està vivint sembla tenir origen directe en discrepàncies internes del partit a nivell comarcal, tal i com va quedar palès, també, en el darrer ple. Ho lamentem profundament, ja que des del Consell s’estava treballant i fent oposició de manera col·laborativa per poder continuar avançant en els projectes que afecten els nostres Ajuntaments i la qualitat de vida de la ciutadania comarcal.

 

Tota aquesta situació reforça encara més la decisió de l’equip de govern de continuar el pacte de l’inici de legislatura i la feina feta fins ara des del Consell.

2017-05-23T13:20:58+00:00 dimarts, 23 de maig de 2017|