La moció presentada pel grups comarcals d’ERC-AM, PSC-CP i ICV-E ha estat aprovada per unanimitat de tots els grups comarcals

El Ple del Consell Comarcal del Bages ha aprovat una moció que dóna suport a la continuïtat de l’activitat minera al territori. El text, presentat al ple d’aquest dilluns al vespre pels grups d’ERC-AM, PSC-CP i ICV-E, amb els vots favorables de CiU, Demòcrates i la CUP respon a una demanda de suport dels treballadors de l’empresa ICL Iberia i ha estat objecte de debat en diferents Consells d’Alcaldes, atès que la mineria és un sector estratègic per la comarca Bages.

La moció posa de manifest la necessitat que l’activitat minera als municipis de Sallent, Súria, Balsareny i Cardona es desenvolupi de manera sostenible i respectuosa amb la normativa mediambiental i s’assumeixin els costos derivats.

Creació d’oportunitats

La moció demana que es garanteixin els llocs de treball actuals i que es permeti la creació de noves ocupacions relacionades amb el sector, tal i com es va comprometre l’empresa amb la signatura d’un conveni amb la Generalitat el passat 13 de novembre de 2015. L’aprovació d’aquesta moció serà comunicada als representants sindicals d’ICL Súria&Sallent, ERCROS, als ajuntaments de Balsareny, Cardona, Sallent i Súria, al Parlament de Catalunya i al Govern de la Generalitat.

 

Comparteix

image_pdfExporta a PDF