La trobada, organitzada per Consell Comarcal i Ajuntament de Manresa, s’emmarca en un programa que fomenta l’emprenedoria i en el qual participen 10 escoles del Bages

Gairebé 400 alumnes de 10 escoles del Bages participaran dimarts vinent, 4 d’abril, a la trobada d’escoles cooperatives, organitzada per Consell Comarcal del Bages i Ajuntament de Manresa. La jornada s’emmarca en el programa CuEmE, de la Diputació de Barcelona, que té per objectiu fomentar la cultura emprenedora a les escoles. El projecte, adreçat a alumnes de 5è i 6è de primària, es basa en la realització d’un treball real: la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa de fabricació de productes artesans, la venda en una fira o mercat de la població i la sol·licitud, si cal, d’un microcrèdit.

A la trobada d’escoles cooperatives al Palau Firal hi participaran: Col·legi Sant Josep de Navàs, escoles Ametllers, Collbaix i Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada, escoles  Bages, La Salle, L’Espill i Joviat de Manresa, escola de Maians, i Fedac Súria. Els alumnes participants exposaran els productes que han creat en diverses parades que s’instal·laran al Palau Firal. Durant la jornada es compartiran també experiències entre diferents cooperatives i es faran jocs dinamitzats per entendre el cooperativisme.

En aquesta trobada els alumnes del projecte Laboràlia, que realitzen un tastet d’animació sociocultural, donaran suport als monitors del CAE en l’organització de les activitats.

Un projecte que dura tot el curs

El programa CuEmE demana un gran compromís per part de les escoles que l’apliquen, ja que s’hi treballa durant tot el curs: tots els alumnes de l’aula creen, gestionen i tanquen una cooperativa, procés que comporta tasques tan variades com fer tots els tràmits per constituir la cooperativa, crear-ne la marca i imatge gràfica, analitzar el mercat, la competència i concretar el producte, produir i fabricar el producte, aconseguir els permisos de venda a l’Ajuntament, preparar accions comercials i publicitat, vendre el producte i analitzar el resultat de tot el procés.

Es tracta d’un projecte educatiu en què es treballen diferents valors i capacitats com el treball en equip, la planificació, la responsabilitat, la creativitat, la comunicació, la motivació, l’autonomia… L’objectiu és que, en un context lúdic, l’alumnat desenvolupi capacitats emprenedores mitjançant un aprenentatge transversal, a la vegada que manté contacte amb entitats i empreses del territori, facilitant la integració de l’escola amb l’entorn. És un projecte molt ampli que involucra l’alumnat però també el professorat, l’equip directiu, les famílies, l’Ajuntament, les empreses i entitats del municipi, etc.

Trobada al Palau Firal, dimarts 4 d’abril

2017-03-31T13:34:36+00:00 divendres, 31 de març de 2017|