La trobada, organitzada per Consell Comarcal i Ajuntament de Manresa, s’emmarca en un programa de la Diputació que fomenta l’emprenedoria

Els infants exposen els productes que han dissenyat i produït

La planta baixa del Palau Firal de Manresa està plena, aquest matí, de parades amb productes artesanals i molt creatius fets per infants del Bages. Gairebé 400 alumnes de 10 escoles participen a la I Trobada d’Escoles Emprenedores, organitzada per Consell Comarcal del Bages i Ajuntament de Manresa i emmarcada en el programa CuEmE, de la Diputació de Barcelona, que té per objectiu fomentar la cultura emprenedora a les escoles. El projecte, que dura tot el curs i va adreçat a alumnes de 5è i 6è de primària, es basa en la realització d’un treball real: la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa de fabricació de productes artesans, la venda en una fira o mercat de la població i la sol·licitud, si cal, d’un microcrèdit.

Avui, al Palau Firal, tots els infants de la comarca que participen en aquest programa s’han trobat per compartir experiències, per poder mostrar els seus productes i per participar en jocs i treballs de grup. Els centres participants són: Col·legi Sant Josep de Navàs, escoles Ametllers, Collbaix i Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada, escoles  Bages, La Salle, L’Espill i Joviat de Manresa, escola de Maians, i Fedac Súria. Els alumnes del projecte Laboràlia de Manresa, que realitzen un tastet d’animació sociocultural, donaran suport als monitors del CAE en l’organització de les activitats.

La consellera comarcal d’Ensenyament, Èlia Tortolero, ha obert la jornada desitjant a tots els infants que “us ho passeu molt bé i aprengueu moltes coses”. Posteriorment, els participants s’han repartit per grups per fer diferents treballs, dinàmiques i jocs. És previst que al migdia rebin diverses autoritats que faran una visita a les parades amb els productes exposats, on hi ha des d’imants, bosses, capses decorades, marcs de fotos, i una llarga llista d’objectes molt creatius i fets de forma artesana pels menuts.

Comparteix

image_pdfExporta a PDF