Unes 3.500 persones van passar dissabte per la segona edició de la Fira Gastronòmica del Geoparc que es va fer a la plaça Sant Domènec de Manresa, i en què els protagonistes eren els productes del territori. Enguany, la Fira es va emmarcar en les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià que van portar diferents propostes a la ciutat durant tot el cap de setmana.

En total, es van vendre un miler de tiquets degustació a la Fira del Geoparc, amb els quals es podien tastar tapes (les hamburgueses fetes amb carn de qualitat del Bages, i els formatges del territori van ser les més demanades) i vins de la DO Pla de Bages.

Durant la Fira també es van oferir tallers, d’entre els quals va destacar, per una gran afluència de participants, el que ensenyava pintura facial a partir de tints naturals, i que anava a càrrec de les Coves del Toll de Moià.

D’altra banda, els visitants van poder participar en tastos. Un dels que va generar més expectació va ser el d’olis. Aquest sector pren cada cop més força al territori Geoparc ja que compta amb un producte singular (olis d’alta qualitat de varietats locals com corbella, verdal Manresa i vera) i, a més, s’està treballant per potenciar el Bages com a destinació oleoturística ja que hi ha diferents productors que ja estan oferint visites a les seves finques.

2017-01-30T09:13:10+00:00 dimarts, 15 de novembre de 2016|